Ветко и Маринела Арабаджиеви не се укривали, пристигнали в Испания два дни преди ареста, твърди Георги Семерджиев

Жоро Шопа, сниман с Ветко Арабаджиев.

Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата , в която бяха арестувани, а са пристигнали там два дни преди да бъдат задържани. Те сами са се предали, каза пред БТВ Георги Семерджиев, известeн като Жоро Шопа. Той не искал да бъде сниман и записван, тъй като срещу него имало два атентата и присъствието на медиите значително излагало живота му на риск.

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания . Очаква се испанските власти през следващите 2 седмици да преценят, в зависимост от обвинението, къде да се гледа делото за екстрадиция.

Семейство Арабаджиеви са настанени в затвор в Барселона, съобщава БТВ, позовавайки се на свои източници.

Испанци разказват, че са виждали семейството в скъпия имот и по улиците на Кабрера де Мар много пъти през последната една година и са ги мислили за новите им съседи.

"От една година живеят тук. Купиха си къщата, реновираха я цялата, караха скъпи коли и никой не знаеше откъде са дошли и какви са. Къщата знам, че я продаваха за милион и нещо, но понеже не я купуваше никой й падна цената и накрая я продадоха за 600 хиляди евро. Преди две години я продадоха и от една година я ремонтират, странно беше, че си доведоха работници от България и караха скъпи коли с български номера. Например кола, която струва над 100 000 евро", разказа местен жител.

Според други жители на Кабрера де Мар имотът с кулата е продаден на Георги Семерджиев през 2016 година. В селото имоти си купуват двама трима българи на година. Най-скъпият имот, продаден на българи, е на стойност 1,5 милиона евро.

В селото е забранено да се снимат частните имоти дори и да е от улицата. Самата полиция подсигурява видеонаблюдението за тези имоти.

При ареста на Арабаджиеви, които се издирваха за пране на пари, бе задържан и Георги Семерджиев. От прокуратурата обявиха първоначално, че той е издирван с европейска заповед за арест по искане на Швейцария. По-късно се оказа, че швейцарските власти нямат претенции към Семерджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България