Арестуваха бивш легионер, заподозрян за убийството на фелдшер в Орешник

Снимка: Архив

Тежко престъпление вдигна спецслужбите на крак. Отрядът за борба с тероризма и жандармерията влязоха в тополовградското село Орешник. В рамките на няколко часа униформените издирваха бившия легионер Иван Пачалиев, който преди повече от година стреля срещу полицаи и се барикадира в дома си. Мъжът вече е заловен, този път ще го разследват за убийство.

37-годишният мъж, заподозрян за тежкото престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи  главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в с. Орешник  след сигнала за открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място.

По време на акцията е създадена организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител. Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция. След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора.

Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие.

Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция. До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев. Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на медицинския специалист да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България