Арестуваха производител на нелегален тютюн във Видин

Полицията във Видин арестува мъж, произвеждал в примитивни условия тютюн за цигари и конфискува голямо количество листна маса при акция в частен имот, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Полицейските действия са били предприети в хода на специализирана операция „Акцизи“. Криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 57-годишен мъж във Видин. Там открили и иззели самоделно съоръжение, приспособено за нарязване на листна маса и около 19 кг нарязан на ситно тютюн. В лек автомобил „Сузуки“, собственост на видинчанина, разследващите установили и иззели няколко бали тютюн с различни размери и общо тегло около 120 кг. Обитателят на имота е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от районна прокуратура-Видин.

Същият ден, при проверки в района на общинския пазар и на ул.“Цар Симеон Велики“ служителите на реда иззели още тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика, а на трима местни жители съставили актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Коментари

Задължително поле