Арестуваха рецидивисти от Павликени, автори на телефонна измама

Жертвата е 84-годишна жена от Добрич

Двама рецидивисти от Павликени са задържани от полицията по време на операция за разкриване на телефонни измамници. Операцията е проведена от служителите на две областни дирекции на МВР – в Плевен и Добрич.

Жертва на измамата станала 84-годишна добричанка, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да „помогне на полицаи в задържането на измамници“, тя се канела да хвърли през терасата плик със събраната сума. В резултат на предприетите бързи действия, в момент на вземането на 7 500 евро, бил задържан 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като „куриер“.

По същото време на територията на град Левски служители от Областната дирекция на МВР-Плевен задържали в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г., за които е установена съпричастност към извършеното в Добрич престъпление. При обиск в джоба на панталона на водача било намерено пликче с бяло прахообразно вещество, а тестът за шофиране след употреба на наркотици дал положителен резултат.

В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства, съотносими към подготовката и реализирането на измамата.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока установяване и на други участници към извършеното престъпление.

Коментари

Задължително поле