Армията извади 10 апетитни терена

Търговете с тайно наддаване са в края на октомври

Най-скъпият е във Варна, тръгва от почти 2 млн. лв.

Военното министерство извади на тезгяха и обяви за продажба 10 апетитни имота, които не са нужни на армията. Терените ще се продават чрез търг с тайно наддаване. Най-примамливите обекти са във Варна и Балчик.

Най-скъпият от тях се намира в морската столица в местността „Кара тепе”, като площта му е 84 250 дка. За него ще се наддава от 1 953 150 лв. При стартова цена от 728 200 лв. ще започне търгът във Варна в местността „Тихина”. Там навремето бяха дислоцирани командосите на ВМС, които впоследствие бяха преместени. Районът е малко над 9 дка с 4 сгради. В Балчик се продават два терена. Единият е на площад „Рибарски” и е малко под 1 дка с 1 сграда. За него ще се наддава от 288 000 лв. Другият терен се намира на най-дългата улица в града „Приморска”. Той е 1,898 дка с 10 сгради и на търга се предлага за 297 300 лв.

Един магазин в София в ж.к. „Овча купел” бл. 411, вх. Б също е сложен на тезгяха. Квадратурата му е почти 59 кв. м. и се предлага за 50 380 лв.

Търговете с наддаване ще се проведат в сградата на МО в края на октомври. Военното министерство е най-богата на имоти институция в държавата. С редуцирането на армията много от тях се оказаха излишни, а охраната им струва скъпо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България