Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

На Учебен полигон „Ново село” се провежда двудневно тактическо учение „Стоманен щит – 2019”. Темата на подготовката е „Отбрана на танков батальон в главните сили на пехотна бригада без съприкосновение с противника“, съобщиха от МО.

Чрез сертификационното учение се оценяват способностите на 61-ви танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен за развръщане и за изпълнение на задачи в национални или коалиционни операции в съответствие със стандартите на съюзното командване на НАТО по операциите. В него участват до 350 военнослужещи, 31 танка Т-72, 7 броя верижна бронетанкова техника и 32 броя автомобилна техника.

Офицер, планиращ „Стоманен щит – 2019”, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, а провеждащ учението е командирът на Центъра за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев. Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов ще наблюдава провеждането на двудневното учение и ще осъществява контрол на групата за оценяване.

Коментари

Задължително поле