Армията раздаде 70 хиляди специални маски

Първите 70 хиляди специални военни маски, които могат да се ползват за защита от коронавируса, са били раздадени както на органите на реда, така и на здравните власти. Това съобщи изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Той увери, че въпреки ограничителните мерки, предприети заради разпространението на заразата, армията продължава да изпълнява задълженията си, предаде БНР.

Поделенията и районните здравни инспекции вече имат от специалните военни маски, каза вицеадмирал Емил Ефтимов.

„Вчера сме раздали общо към 50 000 респираторни маски…, както на районните здравни инспекции, така и в поделенията, където от текущото доволствие сме преценили, че може да бъде попълнено. МВР са получили над 20 000“, каза той.

Армията е ограничила конференциите, семинарите и командирските сборове. Те се провеждат и чрез видеоконферентни връзки. Предприемат се действия за сигурно изпращане на контингента ни до Афганистан. Решенията за провеждане на ученията се прецизират.

Вицеадмирал Емил Ефтимов увери, че носенето на бойно дежурство, на дежурството по еър полисинг, на дежурствата по аварийно-спасителни работи ще се изпълняват на всяка цена, за да се изпълняват задълженията и да се пазят устоите на държавата.

Коронавирусът за сега не спира намеренията за набиране на нови военни. Няма да има обаче събития на закрито с хора.

„Към момента е спряна (кампанията) „Бъди войник“. Обмисляме как да сложим на електронно-информационна основа, за да можем да поддържаме темпото на набиране на военнослужещи“.

Коментари

Задължително поле