Армията се включи в разчистването на пътя през Превала (СНИМКИ)

Военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон - Смолян в разчистването на пътя в прохода Превала от паднали дървета и снежни навявания. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В 7.30 ч. сутринта мъжете в униформи напуснаха района на военното формирование, за да се включат в действията по разчистването на пътната инфраструктура в зимните условия. След заседанието на кризисния щаб на военнослужещите е възложено да осигурят проходимостта на пътя от гр. Смолян през прохода Превала, където снежната покривка е около 60 см. Те използват роторен снегорин и полева земекопна машина, за да разчистват снежните навявания и падналите дървета. Действията им се ръководят от командира на полка полковник Димитър Кацаров.

През съботния ден до 20.30 ч. военните от Алпийския полк участваха в разчистването на пътя от манастира „Св. Пантелеймон“ край гр. Смолян до автогарата в курортния комплекс Пампорово. Те извличаха закъсали автомобили и разчистваха пътното платно от снега и падналите дървета.

Коментари

Задължително поле