Асен Гагаузов се обяснява за "Царските конюшни"

"Не съм давал зелена светлина на сделката за т.нар. "Царски конюшни". На 12 август 2005 г. кабинетът "Сакскобургготски" взема решение да извърши въпросната замяна. Три дни по-късно тогавашният министър на регионалното развитие – Церовски, подписва заповед за извършване на замяната. Как да съм дал аз светлина?", заяви бившият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов, цитиран от БНР. Той заяви, че е станал министър на 17 август и изтъкна, че не е имало как да не подпише наследения договор, а в кабинета "Сакскобургготски" са участвали част от сегашните представители на ГЕРБ.

"Замяната представляваше 16% съсобственост срещу самостоятелен имот на стойност 1 850 000 лв., така че държавата не е ощетена. Законосъобразно са взели предшествениците това решение. Друг въпрос е дали е целесъобразно", каза още Гагаузов.

"Сегашният областен управител, това г-н Цветанов го каза, е продал имота от 84% или над 5 пъти повече, отколкото тогавашния кабинет на г-н Сакскобурготски, за сумата от 600 000 лева. Когато се извършва ликвидиране на съсобственост, най-малкото трябва да се вземе цената, по която е бил продаден или заменен и първия път. Ако това нещо са го били направили, сега бюджетът трябваше да получи около 9,5 милиона. Този областен управител, не знам дали със санкцията на съответните министри, или е негова самостоятелна акция, е ощетил бюджета с над 8,5 млн. лв.", допълни бившият министър.

Коментари

Задължително поле