Асим Адемов в Тетевен: Доверието на ЕС към правителството на ГЕРБ гарантира фондовете, с които преобразяваме и Тетевен, и България

Снимки: ПП ГЕРБ

Доверието към България по време на управлението на ГЕРБ гарантира фондовете да са отворени, за да се финансират оперативните програми. За всеки внесен от страната ни лев в ЕС, ние получаваме четири, за да обновяваме всяко населено място, в това число и Тетевен.През новия програмен период /2021-2027г./ благодарение на представителите на ГЕРБ в ЕП бе договорен по-голям бюджет за страната ни. Средствата ще са с 3,5 млрд. лева повече. Имаше митове и фалшиви новини, че парите от ЕС ще спрат. Напротив - България ще получи много повече средства от ЕС по линия на кохезионната политика.

Това каза тази вечер в пълната зала на Община Тетевен кандидатът от листата на ПП ГЕРБ и СДС Асим Адемов.

„Страните, с които искаме да се сравняваме, на които да приличаме, са членове на ЕС от 70 години, ние от 12 години. И вече виждаме каква промяна настъпва в страната ни – обновените градове, обновените училища, социални заведения, нови пречиствателни станции, нови пътища, строителството на магистрали, модернизирани болници, и в най-малките населени места се усеща европейската солидарност и това никой не може да отрече. Нашите опоненти нямат какво да покажат, затова и ни заливат непрекъснато с лъжи, произвеждат измислени скандали, за да ни компрометират“, каза Адемов и подчерта, че хората по места могат да видят и пипнат това, което е постигнато в тяхното населено място. Много въпросиот залата провокираха Адемов да коментира образованието. „Никога в българското образование не са влагани толкова много средства. И това ще продължи да е така, защото правителството на Бойко Борисов е определило това като приоритет на приоритетите“, подчерта той.

„В момента процентът на тези, които се връщат в страната ни е по-голям от процентът на онези, които напускат по една или друга причина. Това е сигнал, че сме на правия път. И ако не допуснем грешката да се върнем към онези мракобесни години назад, то ще успеем в развитието“, подчерта още Асим Адемов в Тетевен и припомни на хората времената на празните магазини, на фалиралите банки и на заплатите от 3 долара, когато в управлението на Жан Виденов бе сегашен кандидат на БСП за евродепутат Румен Гечев. „Това ли искаме да оставим на децата си – за пореден път фалирала страна, щото БСП това умее единствено – да фалира България“, попита риторично кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ и СДС.

По време на събитието, организирано от общинската структура, ръководителят й Мадлена Бояджиева приветства Асим Адемов и изтъкна ползите за страната ни от членството в ЕС и как то се отразява на община Тетевен и тетевенци. „Вече 12 години България е член на ЕС. За това време свикнахме да приемаме това като даденост, забравихме времето, когато не можехме да пътуваме свободно, без визи, когато не можехме да учим и работим в държавите от Западна Европа, забравихме какви усилия бяха необходими това да се случи“, припомни Бояджиева.По думите й днес трябва сериозно да се замислим за това какво е необходимо да направим, за да продължи да съществува ЕС и членството на България в него. „Дори и евроскептиците признават как с европейските средства, вложени в инфраструктурата ни, в образованието, в социалната сфера, в земеделието, в бизнеса, в екологията, в здравеопазването, във всички сектори на живота ни -България се променя към добро“, подчерта Бояджиева. С извоювания по-висок бюджет за страната ни през новия програмен период, ще се увеличат и средствата за земеделие, а малките населени места ще имат над 5 млрд. лв. за развитие на селските райони, подчерта още тя.

И сега всяко едно населено място в България се ползва от европейската солидарност и това се вижда и тук в Тетевен. Виждате колко много се направи с европейски средства в нашата община само за един мандат. Бяха обновени напълно две училища, улици, общински път. В общината само за този мандат влизат над 10 млн.лв. за инфраструктура. С европейски средства се направи и основен ремонт на пътя Глогово – Градежница, водопровод и пречиствателна станция в Глогово. И ще продължава да се прави, като новите проекти предвиждат обновяване на площада в Тетевен, изграждане на спортна площадка в Български Извор, обновяване на детската градина в Глогово. В социалната сфера 139 човека ще получат личен асистент, 50 човека – възрастни и самотни получават топъл обяд, работим по различни програми за трайно безработни и хора с увреждания.

Акцент в работата ни е задълбочаване на сътрудничеството между бизнеса и професионалното образование, което гарантира така нужната квалифицирана работна ръка за нашите предприятия, подчерта още Мадлена Бояджиева.

„Не е вярно, че тези избори нямат съществено значение за малките населени места като тези в община Тетевен, напротив – имат особено в по-малките населени места, където улици и водопроводи не са ремонтирани от десетилетия. Много важно е и да има стабилност на управлението в страната ни, да има правителство, което да е уважавано и признато в Европа, каквото е правителството на премиера Бойко Борисов. Защото данните са категорични - само за последните пет години е увеличен БВП с 39%, спрямо показателите през 2014 година. Приходите в бюджета са увеличени с над 50%. Минималната работна заплата от 2014 до 2019 година е увеличена с 60%, средната работна заплата с близо 40 %“. За пръв път миналата година отчитаме, че броят на напусналите страната е равен на тези, които са се върнали“, поясни Бояджиева и призова да не забравяме един предишен период, когато бяха спрени еврофондовете за България и в този период Тетевен много загуби.

В края на срещата Адемов призова тетевенци: “Първо е важно всички да гласуват, да се информират добре и да гласуват, нямаме право да бъдем безучастни. И второ, важно е да гласувате за листата на ПП ГЕРБ и СДС – това е отборът, който е важен за бъдещето на България“.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле