Астрологът Светлана Тилкова - Алена пред “Труд”: Не се женете в събота преди 17 часа

Снимка: Булфото
Младоженците, които ще се вричат във вечна любов тази събота, се надяват датата 10 октомври да им донесе късмет.

Огледалните дати като предстоящата 10 октомври не гарантират успешен брак

Десетки двойки минават под венчило

Огледалните дати в годината са малко, но те не носят семейно щастие. Не е редно браковете да са в събота заради деня на Сатурн и на мъртвите, но може да се сключват след 17.00 часа. Това посочи пред “Труд” астрологът Светлана Тилкова - Алена по повод очаквания бум на сватби тази събота - 10.10.2020.

Десетки двойки в цялата страна ще се венчаят на тази дата. Повечето са избрали деня, защото се надяват огледалната дата да им донесе късмет. Според тях единицата е ново начало. Присъствието на двойките в годината пък също имало щастлива роля, коментират влюбените. Числото две е подчинено на Венера - Богинята на любовта.

Поне 17 влюбени двойки ще се венчаят в Бургас. Те са на възраст от 25 до 56 години. Освен от Бургас, младоженци има и от Малко Търново, Созопол, Карнобат, Варна и Стара Загора. Всички сватбени ритуали ще се състоят в Културен център “Морско казино”.

“Датата за сватба се определя съгласно датите на двамата партньори”, обясни Алена. Тя напомни, че е задължително да са отпадали съдбовните забрани за брак и на двамата младоженци, ако са имали такива.
По думите є всички дни от седмицата, без събота, са подходящи за брак, но най-добрите са петък ден на Венера, и неделя - ден на Слънцето.

COVID-19 не плаши влюбените

Въпреки че коронавирусът съвсем намали сватбените тържества, датата 10.10.2020 привлича младоженци, твърдят ритуалчици от Шумен. Часове за няколко тържествени ритуала са запазени на Паметник “Създатели на българската държава” над Шумен идната събота.

15 влюбени двойки са избрали 10 октомври 2020 г., за да си кажат “Да” и заедно да продължат живота си, сочи и справката на дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) в Община Стара Загора.

През последните години най-предпочитаната дата за вричане във вярност е била 18 август 2018 г., когато са се бракосъчетали 21 двойки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България