"Атака": Опасността „Истанбулска конвенция” още не е отминала

НС не се е произнесло окончателно до момента, атакистите внесоха нужната декларация

Народните представители от "Атака" внесоха предложение за декларация на Народното събрание срещу настояването на Европарламента "Истанбулската конвенция" (ИК) да бъде приета у нас. С декларацията атакистите посочват на евродепутатите, че в България има Конституционен съд и той се е произнесъл ясно, че ИК не съответства на основния закон в България.

Според депутатите от "Атака" опасността от приемане на джендър-конвенцията не е преминала.

„Този скандален документ трябва да получи категоричен отказ от българското общество и да приключим тази тема. Има решение на КС и европейските институции не могат да влияят на суверенното право на България да определя кое е правилно и кое неправилно за държавата”. Това

заяви зам.-председателят на партията Десислав Чуколов на брифинг в парламента.

Той подчерта, че в декларацията, която предлагат, НС заявява твърдата си решимост да продължава борбата срещу насилието над личността по принцип.

Крайно време е да се приключи темата за джендъризма и опитите за извращаване на обществото, категорични са от "Атака" и настояват Европа да спре натиска към нас.

Чуколов призова останалите депутати да подкрепят декларацията и им напомни за позицията на Българската православна църква, която също се обяви срещу "Истанбулската конвенция".

Чуколов подчерта, че първоначално Ангел Джамбазки от ВМРО подкрепи "Истанбулската конвенция" в Европарламента, като гласува „въздържал се”, а пред медии Борис Ячев от НФСБ не беше против джендър-документа, а поиска да се види преводът.

Коментари

Задължително поле