Атанас Запрянов: Преговорите за доставка на F-16 се развиват положително

Преговорите със САЩ за доставка на изтребителите F-16 Block 70 се развиват положително, заяви пред журналисти зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов. запрянов е ръководител на делегацията, която посети миналата седмица САЩ за започване на преговорите на същинско ниво.

Разговорите продължават и в момента, като представители на Военно въздушните сили все още са в щатите. Според Запрянов проектодоговор за сделката може да се очаква до края на юни, а договор до края на годината.

"Преговорите се развиват положително. Ние се намираме в процедура и процес и той ще завърши в момента, в който ще получим предложение за договор. И след като получим предложение за договор отново ще можем да преговаряме. Ние сме на фаза на изготвяне на проект на договор. Водят се разговори. В момента генерал Стойков е там и продължават да преглеждат всички компоненти на пакета. Всички параметри, които парламентът е поставил като задача се дискутират, оценяват и анализират" посочи Запрянов.

Той определи преговорите като "двупосочна улица" и добави, че държавата ни ще каже какво ще плати, когато получи окончателния договор.

Коментари

Задължително поле