Атанас Камбитов направи първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на областна дирекция на МВР – Благоевград, старши комисар Николай Хаджиев, направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград. На официалната церемония присъстваха директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Георги Пармаков, заместник- кметовете на Благоевград - Зорница Кралева, Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Иво Николов, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева, представители на евродепутати от групата на ЕНП, екипът по проекта, представители на Община Благоевград и полицията.

„Днес правим първа копка по поредния проект, реализиран от Община Благоевград. Санирахме сградата на пожарната, сега предстои и да обновим фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград. Равносметката показва, че за последната година и половина сме реализирали проекти за 122 млн. лева по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои да започнем работа и по сградата на Общината и по още около 10 жилищни сгради на стойност приблизително 10 млн. лева. Пожелавам на изпълнителите безпроблемна работа. Вярвам, че ще приключим всичко в срок“, каза кметът д-р Атанас Камбитов и пожела успешна работа на строителите.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Андон Шавулев, а възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от ДЮФА „Пиринска китка“ раздадоха за здраве питка и мед на присъстващите.

От своя страна, директорът на ОД МВР, старши комисар Николай Хаджиев, благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и на целия екип, с помощта на които ще бъдат реновирани сградите на полицията.

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” е на стойност ‎1 645 987,00 лв. С дейностите, които ще бъдат изпълнени по проекта, ще се подобри енергийната ефективност, ще се осигури достъп на хората с увреждания и цялостно ще се обновят фасадите на сградите на Областна дирекция на МВР и Първо РПУ - Благоевград.

Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. В изпълнение на проекта ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които в сградите ще се достигне клас енергопотребление "В".

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ ‎2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 12 месеца.

Коментари

Задължително поле