Афганистанецът Бахир Янурал: Свалих трибагреника в Харманли, за да го съхраня

Афганистанецът Бахир Янурал който бе задържан във връзка с обвинение, че е запалил българското знаме при бунтовете в бежанския лагер в Харманли преди дни, обяснил на разследващите, че се е опитал да предпази флага. Полицаи, станали свидетели на случката обаче разказват друго - младият мъж свалил трибагреника от пилона и го запратил в пламъците.

"Има данни, че задържаният е свалил и хвърлил българското знаме в наблизо намиращ се огън", съобщи прокурор Калин Близнаков пред журналисти след разпита на афганистанеца, предаде "Фокус".

Той заяви, че има данни за хулиганство по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

По отношение на това, че се оказва, че има постоянен адрес в кв. "Суходол" в столицата Близнаков заяви, че няма такава информация. "Това защитникът го сподели", уточни той като коментира, че задържаният няма никакви документи.

"И от материалите по досъдебното производство няма данни същият да има постоянен адрес на територията на България", обясни Калин Близнаков. По думите му към момента свидетелите се намират в провинцията.

Освен това Близнаков посочи, че съдът има информация, че именно задържаният е свалил знамето от пилон, който се намира пред столова в бежанския център, но добави, че на по-късен етап ще ги предостави.

"Каквото имам да кажа, предпочитам да го кажа в залата. Той отрича всички обвинения, които са му повдигнати. Задържаният твърди, че е искал да съхрани знамето, това е неговата защитна версия", поясни Близнаков.

По думите му обаче чужденецът е свалил знамето, хвърлил го е на земята, след което го е взел и го е хвърлил в горящ наблизо огън. "Той категорично е разпознат от няколко полицейски служители като лицето, което е извършил тези действия, затова са му повдигнати обвинения", добави обвинителят.

Коментари

Задължително поле