Афганистански преселници не искат подаръци за Коледа, а учител по български език

Снимка: БТВ

Семейство афганистански преселници не иска подаръци за Коледа, а учител по български език за децата.

Джемила Садат е християнка, която ще посрещне тази Коледа в бежанския център в Харманли. Преди четири месеца заедно с тримата си сина тя тръгва от Афганистан. В България е влязла нелегално. На каналджии, които са превеждали семейството от Иран в Турция и България, са платили около 20 000 долара и 4000 евро.

Джемила иска да остане в страната ни и има най-необичайното желание за коледен подарък – синовете й да имат учител по български език.

"Голямото им желание и най-голямото им искане е да има тук в центъра един учител по български, който да ги научи на български, за да могат да говорят свободно езика. Ако имаме учител – първо да научат езика, след което могат да си позволят някъде, по някакъв начин да са заети – би било добре и за мен, и за тях", казва Джамила.

"Много силно желая моите деца, които съм създала, и за които се грижа, да са част от полезните хора за това общество, да помагат. Защото отношението досега към нас, което имат хората – много сме доволни, много са човешки, много са хуманни", допълва Джемила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България