Аферата на Клинтън и Моника Люински в сериал

"Американска криминална история“ проследява любовните отношения между президента и стажантката му

В ролята на бившата първа дама влиза Еди Фалко

Звездата от култовия сериал "Семейство Сопрано“ Еди Фалко ще играе Хилари Клинтън в новата част на популярния криминален сериал "Американска криминална история", съобщава Collider. 

Актрисата, която помним като съпруга на мафиотския бос Кармела Сопрано, сега ще влезе в ролята на бившата първа дама на САЩ в историята за секс скандала между Бил Клинтън и Моника Люински. Новият сезон на поредицата е базиран на книгата на бившия редактор на списание "Ню Йоркър" Джефри Тобин "Огромният заговор: Истинската история на секс скандала, който почти свали президента".

Известно е също, че Клинтън ще бъде изигран от Клайв Оуен, докато ролята на неговата любовница и бивша стажантка в Белия дом ще се изиграе от Бийни Фелдстейн. Линда Трип, бившата колежка на Моника, която е записала разговорите и позволи да бъде разкрита аферата с тогавашния президент, ще бъде изиграна от актрисата Сара Полсън, а Анали Ашфорд ще играе Пола Джоунс.

Интересно е също, че Люински е един от продуцентите на новия сезон, който ще се казва „Импийчмънт: Американска криминална история“.

Предишния сезон на поредицата разказа за процеса срещу О Джей Симпсън.

И първите два сезона от поредицата се занимаваха с истински събития, които разтърсиха Съединените щати, по-точно процеса срещу О Джей Симпсън и убийството на дизайнера Джани Версаче и те спечелиха общо 16 награди „Еми“. Новият сезон на поредицата трябва да бъде показан до края на тази година.

„Много съм благодарна за начина, по който израснахме като общество. Вече живеем в общество, което позволява на хора като мен, на които е било отнето правото да говорим, да дадем и своя глас. Това не е само мой проблем. Хора с власт, най-вече мъже, постоянно се възползват от тези, които са им подчинени по всякакъв начин. Много хора ще видят това именно като такава история и по тази причина, за съжаление, тя винаги ще е актуална“, написа Люински до Vanity Fair по повод решението си да стане продуцент на сериала.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали