Баба, запалила за отмъщение къщата на съседите си, жали условна присъда

Снимка: Архив

72-годишна баба от село Обединение, община Полски Тръмбеш, която запалила умишлено къщата на съседите си, обжалва условна присъда пред Окръжния съд във Велико Търново. Делото е насрочено за идната седмица.

На първа инстанция 72-годишната Гинка Г. получи наказание от една година условно с 3-годишен изпитателен срок за палеж. Възрастната жена посегнала на двуетажната къща на комшията с цел отмъщение. Бабата често тайничко си примъквала от дървата му, но на човека му писнало, издебнал я, докато примъква цепеници и я разобличил.

Гинка Г. се разгневила и на 10 април 2017 г. грабнала съд със запалителна течност, промъкнала се в чуждия имот и поляла стопанската постройка. После драснала клечка кибрит и побягнала. Огънят се разраснал бързо и се разпрострял върху двуетажната къща с пристройка към нея на обща стойност 12 640 лв. Причинителката на пожара бързо била установена от полицията и стана подсъдима.

Районниуят съд в старата столица отсъди Гинка Г. да плати на съседа си и на съпругата му по 2108 лв. имуществени вреди заедно с лихвите. Служебният защитник на старицата жали и тази част от наказанието.

Коментари

Задължително поле