Баджаци, главанаци и клинове по летищата

Боже, прости им, те не знаят какво правят

Кикот, викове, подвиквания, истерична радост да се общува през седалките

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Българинът има особен вкус към пътуванията. Бабаитски, нелогичен и в никакъв случай покриващ стандартите за поведение на европейци, каквито очакваме или искаме да бъдем. Аз почти живея в самолетите и по летищата, затова мисля, че видяното не е спорадичен случай или пък „съм се объркал, що’т съм много капризен” както би му се искало на някой от героите в този памфлет.

Ще забележите отдалеч групите нашенци - жените с неоправени коси на тила, на които се е отпечатала цяла възглавница, коси, израснали корени, небоядисани и разпилени като есенна шума. Пластмасова шнола, в килията на която излежават вековна присъда скъсани косми. Независимо от тлъстината, бедрата им, простете, баджаците, са натъпкани в протрит клин, дали с шарки на обелени от пране черепи или пък на гюлове, как иначе, санким, да покажем, че сме българи.

Потерята от съпруг, съпруга, челяд и багаж, преминава победоносно през лъскавото летище, зяпа напосоки, налапала или хот дог, чийто кренвирш постоянно се измъква през кашата от горчица, майонеза и кетчуп, или сладолед, капещ върху тениската на госпожата, декорирана с цели шепи камъни. Кренвиршът, както казвам, се изплъзва и потомъкът на бай Ганьо го побутва я с чело, я с нос на мястото му.

Мигар, ръцете са заети с куфар, вечно обинтовани пакети, а анцунгът се смъква и показва издайническия финал на дирника му. Други нашенци с кокетни личица, леко порозовели от първата чашка вино, ще намерим по-късно като персонажи по седалките.

Обикновено българите искат да седнат един до друг, може би един връз друг, за да „си правят дружинка за изпът”. Ако това не се случи започват провиквания през седми ред в десети, за по-добра комуникация и издръжливост на полета.

Пет дами с розови бузки, вече са с почервенели такива, след минаването на количката с „българско вино и безалкохолни напитки”. Сандвичът аванта вече е опукан, като от него са останали видими наследства по гръдта на българката, която с едната ръка маха трохите, с другата балансира картонената чаша с вино. Третата или четвъртата, разбираме чак когато смехът и прокънтява през седем реда в десетия и акостира в изплашените пътнически уши на 34 ред.

Кикот, викове, подвиквания, истерична радост да се общува през седалките, завършва с мощно свиване на вече опоскани пликове с чипс и мачкане на пластмасови бутилки минерална вода. Опусът на това разпищолване продължава и след командата да се стегнат коланите преди кацане. Но щом колесникът тропне на родна настилка, потомците на Ганю Балкански, като сурикати надничат над седалките, за да грабнат първи багажите и да се изнесат от самолета, оставен като минно поле в Ангола. О, простете, забравих да декларирам ръкоплясканията, с които този народ оповестява радостта си, че е пътувал и е пристигнал жив. Господи, прости им, те не знаят какво правят.

 

Fashion idol

Николета Лозанова

Безспорната в своето влияние над младите Николета Лозанова е днешният ми избор за моден идол.

Облечена в бяло, с поглед отнесен към нови естетически идеи, красавицата е поразителна със свойството си да внушава определени състояния, до едно изричащи нови послания за стил, красота и обновяване.

Днес Николета възхвалява новата възстановяваща терапия на Miamante - SOS Emergency с незабавно действие за силно увредени коси. Очевидно последствие от това е красивата и жизнена коса, която съзерцаваме в този кадър. Твърди се, че по време на фотосесията, косъм не е паднал от главата на Лозанова.

 

Адреналин

Парашутът на Гроздева се отвори

Мария Гроздева извърши ново лично предизвикателство, като се спусна с парашут.

Макар да не поставя това в най-големите си страхове, шампионката признава, че особени мисли я връхлитат, когато на 3900 м се отвори вратата на самолета и си подал краката си отвън в готовност да полетиш.

Единствената мисъл, която ми мина в тоя момент, признава Мария, бе дали инструкторът е все още закачен за мен. Съпругът й Валери също скочи, с много по-голяма смелост. Свободното падане бе отпразнувано с вечеря, събрала около камината в двора на шампионката неколцина приятели. Около тях се навърташе и уникалното семейно куче Джак, кръстено не на Даниелс, а на Ръсел.

 

Ново заглавие

Юлисис разкрива света си в роман

„Обратният път към дома” е новата книга на португалският интелектуалец Юлисис Рулим.

Тя разглежда сложните житейски взаимоотношения между баща и неговите синове, които един след друг напускат дома. В повествованието ще откриете лукавата логика на Ницше, ще си препотвърдите, че поезията е стремеж към истинското, а стихотворението винаги е било кръг, нарисуван около нещо.

Книгата, издадена на португалски и руски, проследява отчаянието, мъките, самотата, ужаса на забравата, на болката. Тя е безмълвен писък. И тъй като героят не говори с никого, това е книга без думи, потвърждава самият автор. Можем да простим тази мистичност на автора, който е също така глава на Ордена на Свети Теотонио, духовен орден подържан от Ватикана и лично от Негово Светейшество.

Коментари

Задължително поле