Байдън не се лекува от Паркинсон

The White House

Президентът на САЩ Джо Байдън не се лекува от болестта на Паркинсон, съобщиха от Белият дом, след като се появиха съобщения, че лекар, специалист по болестта, е посетил американския държавен глава осем пъти през последната година, предаде Ройтерс.

Притесненията сред американската общественост, че президентът може да страда от неизвестно заболяване, нараснаха след дебата на Байдън на 27 юни с републиканеца Доналд Тръмп.

New York Times съобщава, че записите на посетителите на Белия дом показват, че д-р Кевин Кенърд, невролог, специалист по двигателни разстройства, който наскоро публикува статия за болестта на Паркинсон, е посетил Белия дом осем пъти между миналото лято и тази пролет.

Както съобщава британската агенция, по време на "напрегнатия брифинг" говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер е отказала да потвърди посещението на Кенърд, заявявайки, че иска да уважи поверителността на всички участващи от съображения за сигурност.

Тя каза, че Байдън е посещавал невролог три пъти като част от годишните си прегледи и не се лекува от болестта на Паркинсон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка