“Байерн“ откри академия „Анти Неймар“

Байерн“ откри новата си футболна академия в Мюнхен, чиято стойност е 70 милиона евро. Президентът на баварците наречи школата „Анти Неймар“.

С гордост отварям вратите на най-хубавата база, която ще се бори срещу безумията на трансферния прозорец и заплатите, които се дават в някои държави – каза Хьонес. - Тук искам да създадем футболистите, които ще донесат на Германия световната титла през 2030 година.“

Байерн“ е известен като отбор, който много разчита на свои юноши. Но последният наложен в състава е Дейвид Алаба, който бе викнат при мъжете през 2010 година. От последните големи звезди на Германия рожби на баварците са Бастиян Швайнщайгер, Филип Лам, Томас Мюлер и Матс Хумелс.

Карл-Хайнц Румениге, заместникът на Хьонес, призова УЕФА да затваря по-рано трансферния прозорец. „Още преди години централата беше за подобно решение – каза легендарният нападател. - Последната възможно дата трябва да е със старта на първенството. Иначе става комично.“

Директорът на „Борусия“ (Дортмунд) Ханс-Йоаким Вацке първи се обяви за подобна промяна в правилата за привличане на футболисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят