Банка ДСК и Експресбанк окончателно се обединиха

Снимка: Уикипедия

Днес, 4 май 2020 г., Банка ДСК и Експресбанк официално приключиха процеса на интеграцията си, превръщайки се в нова обединена банка с търговското име „Банка ДСК“. Действителната консолидация на двете финансови институции доближава Банка ДСК до челната позиция в сектора по отношение на активите и я превръща в лидер по размер на депозити и кредитен портфейл в България.

Банка ДСК вече обслужва над 2.5 млн. клиенти, разполага с най-голямата мрежа от клонове и банкомати в страната, с иновативни канали за електронно банкиране, като същевременно предлага на клиентите си пълен спектър от модерни продукти и услуги.

„През последната година и половина трябваше да се справим с предизвикателството да осъществим сериозния и труден процес по интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк. Този процес приключи успешно, но нашата работа не свършва дотук. Най-важното признание за Банка ДСК ще дойде от нашите клиенти. Ето защо ще продължим да работим, за да им предоставяме модерни, дигитални и удобни финансови услуги. Особено сега, пред прага на икономически трудности, ние трябва да сме редом до клиентите ни и да бъдем достатъчно гъвкави, за да отговорим на техните нужди. Благодарни сме им за доверието, защото знаем, че ще продължим да изграждаме успеха си заедно“, заяви г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК.

За да улесни клиентите на Експресбанк в процеса на интеграция, през октомври 2019 г. Банка ДСК създаде специална дигитална платформа, където те да могат да намират актуална и важна информация за предстоящите промени по продуктите, които използват. Страницата е достъпна на адрес https://dskbank.bg/integration.

Банка ДСК е собственост на Банка ОТП Унгария – банката-майка на Група ОТП, която е най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария. Група ОТП предлага висококачествени финансови решения на повече от 20 млн. клиенти в 12 държави, като разполага с клонова мрежа от близо 1600 офиса, широка мрежа от банкомати и иновативни дигитални канали. Банка ОТП присъства в България от 2003 г.

Коментари

Задължително поле