Банско е най-добрият ски курорт на България за 2023

За единадесети пореден път Банско получи ски Оскара и отново съвсем официално може да ползва определението Най-добър ски курот на България.

Това присъдиха чрез анонимно гласуване професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии, които гласуваха анонимно между 26.06. и 13.10.2023 на сайта на Световните ски награди - www.worldskiawards.com.

Още една от престижните статуетки на World Ski Awards пристига в полите на Пирин планина: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше определен за Най-добър ски хотел на България! Тази година в анонимното гласуване отново се включиха над 4 млн. души, което означава, че допитването е не просто най-голямото в бранша, а и едно от най-глобалните, провеждани изобщо. 

Ски туризмът представлява жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се извършват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла. Управляван от концесионера „Юлен“, зимният център под връх Тодорка доминира класацията от 2013 год насам, като със същото до момента могат да се похвалят само австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали.

"Щастливи сме, че печелим този Оскар в областта на ски туризма за единадесети пореден път, защото това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като предпочитано място за луксозно ски преживяване, където водещото е високото качество на услугата на изключително атрактивна цена”, каза Иван Обрейков. Mаркетинг директорът на концесионера Юлен АД, който стопанисва ски зоната в Пирин напомни, че до 15. декември всеки любител на зимните спортове може да се сдобие със сезонна карта за съоръженията в Банско срещо 1500 лева, цена която остава непроменена от две години насам, въпреки високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През лятото на 2023 год. Юлен АД направи солидна инвестиция за да усъвършенства инсталацията за технологичен сняг на водещата фирма TechnoАlpin по дължината на целия ски път, което позволява при благоприятни условия (температура под -2 градуса и ниска влажност на въздуха) той да бъде заснежен в рамките на само 72 часа. Освен това за предстоящия зимен сезон са закупени две нови модерни снегоутъпкващи машини Leitner, които ще спомогнат за поддръжката на пистите на световно ниво. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм