Банско откри новия сезон със старите цени

Новият сезон в Банско започна с нов сняг и стари цени на картите за лифта, но те ще бъдат увеличени след пускането на всички писти.

В чакане да бъдат отворени всички писти

Дебора Компаньони: Дано аз съм ви донесла снега

И новият кмет иска втори лифт

На старите цени от 60 лв. откри новия ски сезон Банско. Причината е, че водещият ни зимен курорт все още не е в състояние да пусне в действие всичките си налични писти, тъй като трасетата трябва да бъдат обработени след заснежаването.
“В момента, в който пуснем всички писти, ще обявим и цените”, заяви Иван Обрейков, маркетинг-директор на концесионера на ски зоната “Юлен”.

Банско извади късмет с времето за официалното откриване, тъй като пресният сняг заваля часове преди тържествата с участието на специалния гост - италианската легенда Дебора Компаньони. Най-успешната италианска скиорка предвождаше единия тим в традиционното състезание “Влез в отбора на шампиона”, а начело на другия бе почетният гражданин на Банско Марк Жирардели.

“Има много сняг, дано съм аз тази, която го донесе тук - заяви Компаньони. - Спуснах се по невероятна писта, която носи името на моя сънародник Алберто Томба.”

А Жирардели определи новия сняг като “чудо” и напомни, че кулминацията на сезона ще е Световната купа за мъже с участието на Алберт Попов.

Новият кмет на Банско Стойчо Баненски пък смята, че за развитието на зимния център е наложително изграждането на втора кабинкова линия, която да свързва града със ски зоната.

Два инцидента преди сезона

Полицаи от Гърция и Румъния пазят туристите

Директорът: Карайте само по маркираните трасета

 

С пищна заря и кулинарно изложение на местните механи на централния площад в града Банско отбеляза началото на новия ски сезон.

С предупреждения за спазване на всички мерки за безопасност започна ски сезонът в Банско. Самият Марк Жирардели призна, че първото каране в пресния сняг му се е сторило трудно и едва по средата на трасето е “влязъл в час”. Иван Обрейков пък предупреди скиорите да карат само в маркираните трасета и да не забравят планинската застраховка.

А полицаи, командировани от Гърция и Румъния, ще пазят туристите от съответните страни. Дни преди откриването на сезона в града имаше два инцидента - пешеходец бе прегазен от камион на пътя към Бяла, а покривът на един от хотелите се запали, но огънят бе потушен без пострадали.

Eлектрически велосипед, сребърни монети, смарт часовници и други изненади зарадваха 35 късметлии, включили се в играта „Ловци на съкровища“

Банско откри ски сезон 2023/2024 с много сняг, награди, забавления, музика и заря.  Емблематичната игра „Ловци на съкровища“ отново зарадва присъстващите на Бъндеришка поляна. Голямата награда от „Ловци на съкровища“ - електрически велосипед Econic One City Bandit, бе спечелена от инженер Пепа Гетова от София.

„Изключително много се радвам на тази награда! В семейството ни караме много колелета и наскоро купихме електрическо, а това, което спечелих, е още по-бързо и с повече екстри.”, сподели късметлийката пред водещия на събитието Део, и уточни с намигване: „Ще си го ползвам със здраве, ако успея да го разделя с дъщеря ми.“

Пепа Гетова се изправи в битка срещу близо 300 търсачи на силни усещания. В продължение на 60 минути те изчакваха търпеливо своя ред, за да се включат в голямото издирване на  35 награди, скрити в ковчежета под снега.

Сред тях имаше 3 сребърни и 5 юбилейни монети от Fibank, 15 смарт часовника от А1, както и сезонна карта за ски съоръженията в Банско от „Юлен”. СПА почивки, уикенди за двама, селекция вина и ваучери за пазаруване от бутиковата верига за спортна екипировка Maxsport оправдаха усилията на участниците, които не се уплашиха от минусовите температури в името на победата.

Трикратната олимпийска шампионка Дебора Компаньони бе специален гост на откриването на ски сезона. Заедно със ски легендата Марк Жирардели направиха парадно спускане по пистата „Алберто Томба”.

„За мен е истинско удоволствие да съм в Банско и да споделя с вас този прекрасен празник на живота и любимия ми зимен спорт! Благодаря на моя скъп приятел Марк Жирардели за поканата.“, каза Компаньони на среща с медиите. „Горд съм с присъствието на Дебора тук – тя е най-великата италианска скиорка за всички времена и аз съм сред най-големите й фенове!“, сподели Марк Жирардели, и добави: „Свидетели сме на истинско чудо със зимната покриква. Случва се точно за Коледа и е перфектна увертюра към условията за световната ски купа, която очакваме през февруари.“

Масово спускане на децата от ски клуб „Юлен” официално постави началото на новия сезон в курорта, а зрелищна заря в ярки цветове оцвети небето над Бъндеришка поляна.

За доброто настроение на гостите се погрижиха Михаела Филева, DJ Sprite и балет Nova. След наситения с емоции ден на Бъндеришка поляна празненствата за старта на ски сезона се пренесоха на площада в Банско с фолклорна програма и кулинарни демонстрации на местни специалитети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм