Баскетболистите отстъпиха на Босна и Херцеговина

Националният отбор по баскетбол завърши със загуба иначе успешното си участие си в евроквалификациите. След като вече си бяха осигурили място на Евробаскет 2022, момчетата на селекционера Росен Барчовски отстъпиха с 61:80 на победителя в група „Н“ Босна и Херцеговина в среща с протоколен характер.

Натурализираният американец Дий Бост и капитанът Чавдар Цветков получиха почивка, а място в стартовата петица получи играчът на юношеския „Реал“ (Мадрид) Константин Костадинов, който на 17 години, 10 месеца и 28 дни стана най-младият баскетболист, играл за националния тим. При това крилото се включи повече от убедително – вкара 11 точки за малко повече от 20 минути на терена и стана най-резултатният за отбора заедно с Христо Захариев, а Андрей Иванов добави 10 т.

Иначе противникът повече от самото начало и удържа крехък аванс си почивката. След нея обновеният състав на България се приближи на 2 точки, но за разлика от сблъсъка в Латвия, този път не се стигна до обрат. Босненците доминираха в борбата под коша и бързо възстановиха преднината си, а разликата се увеличи в самия край до близо 20 т. Най-резултатен в мача със 17 т. бе Кенан Каменяс.

Липсва ни физика и класа, тази разлика не е случайна“, критичен бе Барчовски след мача.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт