Безплатна почивка за 300 000 граждани в Гърция

В средата на м. юни отваря платформата за кандидатстване по новата програма за социален туризъм към бюрото по труда за периода 2021-22 г., като общият брой на бенефициентите надхвърля 300 000.

През 2020 г. бюджетът на програмата се е утроил достигайки сумата от 30 милиона евро. В резултат на това правоимащите на социален туризъм са два пъти повече от миналата година, когато от безплатните ваучери се възползваха 140 000 души.  

По програма одобрените имат право на безплатна почивка от 6 нощувки заедно със семействата си. 

Нощувките се увеличават на 10 ако направената резервация е на остров остров, засегнат от мигрантската криза, като тази година се поема и 70% от цената на фериботните билети.

Условието е кандидатите да се работили и плащали осигуровки за минимум 50 работни дни през 2020 година или да са регистрирани като безработни в Специалния регистър на безработни лица с увреждания към бюрото по труда към датата на приключване на подаваните заявления.

Българските граждани, които живеят и работят законно в Гърция също могат да се възползват от безплатна почивка ако отговарят на условията.

Кандидатстването става електронно чрез плаформата https://www.tourism4all.gov.gr/.

Програмата се прилага всяка година и важи за всеки летен сезон. Одобрените ще бъдат обявени на страницата на Бюрото по труда. При пътуване са необходими рапид тестове или сертификат за ваксина.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа