Безплатни буферни паркинги утре в София заради мръсния въздух

За утрешния ден – 18 декември, Столична община въвежда безплатни буферни паркинги, за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт.

Мярката се предприема във връзка с прогноза за 18 декември за превишения на ФПЧ на две от станциите на ИАОС над 150 мкг/куб.м., съобщиха от Столична община.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул.“Цариградско шосе“, бул.“Черни връх“, бул.“Ломско шосе“, бул.“Александър Малинов“ и на бул.“Драган Цанков“.

Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление.

Продължава и миене на столични булеварди с автоцистерна.

Екипи на Столичен инспекторат извършват и проверки за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.

На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни.

На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България