Бенямин Нетоняху: Турция се превръща в мрачна диктатура под властта на Ердоган

Израелският премиер Бенямин Нетоняху заяви днес, че Турция при управлението на президента Реджеп Тайип Ердоган се превръща в "мрачна диктатура", предаде АФП. Нетаняху каза това в отговор на изказване на Ердоган, който определи Израел като "най-фашистката и расистка" държава в света.

"Ердоган избива сирийци и кюрди и изпраща в затвора десетки хиляди турци. Под неговата власт Турция се превръща в мрачна диктатура", посочи Нетаняху в съобщение след яростни изявления на турския президент срещу приемането наскоро на закон, определящ Израел като "държавата-нация на еврейския народ".

Ердоган заяви днес в реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, че израелският закон, според който само евреите имат право на самоопределение, узаконява потисничеството и показва, че Израел е "най-ционистката, фашистка и расистка страна".

Новият израелски закон има за цел да продължи да притеснява и изолира палестинците, каза още турският лидер. Той изтъкна също, че Израел се е проявил като "терористична държава", атакувайки палестинците с танкове и артилерия, а духът на Адолф Хитлер се е появил отново сред някои от израелските управляващи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа