Бербатов e №51 сред великаните

Димитър Бербатов попадна сред най-великите футболисти, играли в английската Висша лига. Класация от Топ 100 направи едно от най-авторитетните издания на Острова – в."Индипендънт". В престижното подреждане попадна и един българин – голмайсторът Бербатов, направил сериозна кариера с екипите на „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“ и „Фулъм“. Той беше класиран от експертите на изданието на 51-ата позиция.

Тази подредба се изработва под експертното мнение на над 200 журналисти от "Индипендънт". Всеки подрежда своето Топ 100, а накрая се събират точките за всички и се определя крайният вид на класацията. Официално списъкът ще се обяви след няколко седмици.

"Бербатов е играч, чиято класа беше предопределена от нечовешката елегантност в играта му и тоталната елиминация на всяко ненужно движение на терена – пише изданието. - Имаше проблеми в първите си няколко мача за „Тотнъм“, но после намери своя ритъм, което му позволи да премине в „Манчестър Юнайтед“ за рекордна тогава сума. Спечели две титли със сър Алекс Фъргюсън начело на тима, преди да завърши кариерата си в Англия с екипа на „Фулъм“. Той е може би най-неразбраният футболист в цялата история на Висшата лига и със сигурност е един от най-подценените“.

Българинът изпревари куп легенди и именити играчи, сред които Фернандо Торес, Кевин де Бройне, актуалният носител на „Златната топка“ Лука Модрич, Гари Невил, Едвин ван дер Сар, Пол Инс, Юрген Клинсман, Оле Гунар Солскяер, Марк Овермарс, Марсел Десаи, Джей-Джей Окоча и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят