Берен Саат започна снимки в нов сериал

Мехмет Гюнсюр e екранният й партньор

След двугодишно отсъствие от телевизионния ефир Берен Саат започна снимките в новия проект на онлайн платформата Netflix - "Пробуждане". След Чаатай Улусой (със "Защитникът") екранната Бихтер от "Забраненият плод" е втората турска звезда, която оглавява продукция на световния видео стрийминг гигант, който миналата седмица официално обяви началото на снимките от съвместната американо-турската продукция с участието на Берен Саат, Мехмет Гюнсюр, Метин Акдюлгер и Мелиса Шенолсун. В каста на проекта се класираха също Башак Кьоклюкая, Дживан Джанова и Тим Сейфи.

В центъра на сюжета е една силна жена, която се бори със силите на злото. Вицепрезидент на Netflix - г-н Кели, заяви, че са щастливи да работят с Берен, която се превъплъщава в главната женска роля.

Снимките на сериала стартираха в Истанбул, под наблюдението на британския продуцент Алекс Съдърланд, който работи и за сериала "Защитникът". Първият сезон на проекта ще се състои от осем епизода, като са предвидени два сезона. "Снимките започват от Истанбул, за да минат през Гьобекли тепе и Анадола, за да проследи връзката между духовното и материалното" - се казва в изявление на продуцентите на новия сериал.

В "Пробуждане"

сюжетът се придържа към книгата на турската астроложка Шенгюн Бойбаш

"Събуждането на света", която разказва историята на една млада жена на име Атие, която живее мирно със своето семейство и приятеля си Озан в Истанбул. Изведнъж обаче, животът й ще се промени с едно откритие, направено от археолога Еркан в древния храмов комплекс Гьобекли тепе. По време на разкопките, той открива, древен символ, който ще провокира Aтие да търси отговори на въпроси, за да повдигне тайнствената завеса между минало и настояще, между духовното и материалното.

Снимките на "Пробуждане" ще приключат с два сезона през идната година и

ако предизвика голям интерес проектът ще бъде разширен

До последно не бе известен екранният партньор на Берен Саат и чак в края на февруари бе оповестено, че красавицата от "Забраненият плод", "Пепел от рози", "Щастливи заедно" и "Великолепният век: Кьосем" ще играе рамо до рамо с не по-малко популярния и дал своя принос за развитието на турското кино в световен мащаб - Мехмет Гюнсюр, който в България познаваме от "Памуковата принцеса", "Златната клетка" и "Великолепният век" и който за последно се снима в интернет-сериала "Фи" (Fi).

Името на Мехмет бе анонсирано от самото начало, но само в социалните мрежи и в крайна сметка се потвърди. Пак в интернет пространството стана известно, че в "Пробуждане" актрисата Мелиса Шенолсун ще играе негова сестра.

Според пресата в южната ни съседка само за един епизод Берен Саат ще взима рекорден хонорар от 100 хиляди турски лири за епизод, който е върхова точка като сума в кариерата ѝ до момента.

За последно 34-годишната красавица бе на екран през 2016 г. в ролята на Кьосем в първия сезон на историческата поредица "Великолепният век: Кьосем", излъчен у нас в ефира на bTV миналото лято.

Със старта на снимките на "Пробуждане" бе потвърдена новината, че Берен Саат наистина се развежда. Докато в професионален план актрисата прави поредна голяма крачка напред, участвайки в новата оригинална продукция на американската интернет-платформа Netflix, в личен е с крачка назад. Близки до красавицата споделиха пред няколко магазинни предавания в южната ни съседка, че разводът ѝ със съпруга ѝ Кенан Доулу е въпрос на няколко дни. Новината за раздялата им шокира милионите им фенове по света. Двойката Берен - Кенан бе една от най-харесваните в турското медийно пространство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали