Бивша манекенка облече Момчиловци в шалвари

Убедителен разказ без капка истина

Няколко изречения, изтървани в национален ефир от бивша манекенка по адрес на Момчиловци ме накараха дълбоко да се замисля. Как е възможно да разказваш толкова убедително нещо, в което няма и капчица истина. Или г-жа Ани Цонова си мисли, че както „нямаме път, живеем с орлите и носим шалвари“, така и нямаме телевизия да видим какви ги говори в рубриката „Къси разкази“ на предаването „Събуди се“.

Глория прокара железница до Смолян, Ани Цонова облече хората в Момчиловци в шалвари и тотално обърка представите ми за селото, чийто кмет съм, с думите:

„В Момчиловци сме ходили. Имаш ли на идея какво е Момчиловци? Пътуваме с некъв бус на място, където няма път, само орли са около тебе. Отиваш в някакъв салон и гледаш някакви само с шалвари. И си викаш: „Боже Господи, на тия хора к'во ще им правиме ревюта?“

Всъщност, Цонова най-вероятно е била тук през 80-те години на миналия век, представяйки продукцията на ЦНСМ „Елица“-предприятие, което даваше работа на много от хората в Момчиловци, а модерните дрехи отиваха предимно за износ. Но чак пък да се чуди „на тия хора кво ще им правиме ревюта“, няма как да се случи. Сигурно контрастът между столицата и провинцията и тогава е бил голям, обаче в Момчиловци доста преди моделите на соца да стъпят тук, са живели будни, прогресивни , родолюбиви и съзнателни хора. И път сме си имали, и шалвари никога не сме носили! Не че имам нещо против хората, които ги обличат- ни най-малко! Но ми е трудно да се съглася някой да пренаписва историята ни. Пък било то и модел от времето на соца!

От фейсбук

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения