Бившият съпруг на Виктория Маринова: Искам този народ да се промени

Нито извиненията, нито смъртното наказание ще върнат майката на детето ми, коментира той

Аз искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка. Това каза пред БТВ Свилен Максимов, бивш съпруг на зверски убитата Виктория Маринова и баща на детето й.

„Предпочитам да мисля за бъдещето, какво трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента”, призна той. По думите му Виктория бързо в кариерата си е показала, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение и особено на децата.

Свилен Максимов призова да не търсим мъст: „Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат”.

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два: „Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят”.

Той призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект: „Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България