Бившият съпруг на убитата Виктория Маринова: Тя най-много искаше да промени държавата към по-добро

Кадър от БТВ

„Никакво наказание няма да ни върне Виктория, но искам да се съберем с колегите и да решим как да продължим нейното дело. Тя най-много искаше да промени света към по-добро и да промени държавата си към по-добро”. Това обяви пред БТВ Свилен Максимов, бивши съпруг на убитата в Русе 30-годишна Виктория Маринова по повод информацията за ареста на предполагаемия убиец – Северин Красимиров.

Тялото на 30-годишната жена беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Убийството получи и широк международен отзвук.

Ако това е извършителят, означава, че е нелепа, гадна случайност, в която жертвата е срещнала извършителя, а не поръчка, което нас ни притесняваше, коментира Максимов.

Не бих нарекъл Виктория разследващ журналист, но тя беше директор на телевизия, която даде гласност на разследвания, уточни бившият съпруг на убитата.

Той благодари за усилията на полицията, както и за подкрепата от гражданите. Този път хората не излязоха на протест, а излязоха да подкрепят, това много ме впечатли, каза Максимов.

„Не мога да кажа дали се чувствам сигурен за мен и дъщеря ми, нека да видим това ли е извършителя, но аз искам да променя тази държава искам в България да живея и Виктория също искаше това нещо”, зави бившият съпруг на убитата Виктория Маринова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България