Бивш гурбетчия вилня като ураган в монтанско село

Снимка: Архив

Млад мъж устрои истински погром посред нощ в монтанското село Владимирово. Вандалът къртил, обръщал и чупил всичко, попаднало пред очите му и сипел заплахи срещу местни жители. Апашът е арестуван, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Разрушителната стихия обхванала 30-годишния Калин В. в четвъртък между 2,00 и 3,00 часа. Побеснелият бабаит се развилнял в района на Кооперативния пазар и кметството на Владимирово и обърнал 15 метални маси, метална стойка за велосипеди, контейнер за смет, повредил метален портал и изкъртил циментиран метален кош за смет.

Стеклите се към трясъците насред селото хора били посрещнати от вандала с крясъци, обиди и закани. За инцидента била информирана полицията и пристигналите пазители на реда прибрали мъжа за 24 часа в ареста. По случая е образувано досъдебно производство. Калин В. е родом от Хайредин и години наред бил на гурбет в Италия. Неотдавна се прибрал в България и дошъл в селото на втория си баща, разказаха местни жители. Според запознати най-вероятно при погрома мъжът е бил под въздействието на наркотици.

Коментари

Задължително поле