Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Лидерът на ГЕРБ: Ще изчистим партията след изборите

„Биг Брадър“ за кметовете и чиновниците в Община Стамболийски

Истински „Биг Брадър“ за кметовете и чиновниците в четирите села на територията на Община Стамболийски ще бъде въведен веднага след празниците за Деня на Съединението на България. По разпореждане на кмета на общината Георги Мараджиев (ГЕРБ) ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение на сградите на кметствата в Ново село, Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре. „Така хората ще могат да виждат кога кметовете и служителите от администрация отиват на работа и кога си тръгват“, са аргументите на Мараджиев за „екстрата“. Тя ще струва на общинския бюджет 100 хиляди лева, но с тези пари ще бъдат поставени и видеокамери на входно-изходните артерии на всички селища от общината.
Предтекстът за въвеждането на мярката с „Биг Брадър“-а са десетките сигнали, изпращани до Георги Мараджиев, че каращият осми управленски мандат кмет на Ново село Тодор Атанасов редовно не ходи на работа и вместо в кабинета си приема молбите и жалбите на съселяните си в своя джип. Един от сигналите дори бил илюстриран със снимка, а самият Мараджиев сам се уверил, че двойникът на Стефан Данаилов-Ламбо, който дори се снима в тв сериал, в системното отсъствие от работното му място по време на няколкото проверки. При тях той констатирал, че кметството в Ново село е заключено и то в работно време в делничен ден. По тази причина общинският кмет предложил заплатата на Тодор Атанасов да бъде намалена с 658 лв. – от 1078 лв. на минималната за страната от 420 лв. Това негово предложение бе гласувано във вторник след обяд от местния парламент, който реши да вдигне заплатите на кметовете на Йоаким Груево, Триводици и Куртово Конаре с по 150 лв. – от 1078 на 1228 лв. с мотива, че те се трудят съвестно и са свършили много работа от началото на мандата.
Кметът на Ново село Тодор Атанасов вече е сезирал областния управител на Пловдив Здравко Димитров за драстичното орязване на заплатата си. Той възнамерява да се жалва на премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и в Комисията по дискриминация в Народното събрание и да оспори решението на ОбС-Стамболийски в Административния съд. Според него разправата с него е на лична основа от страна на Мараджиев и политически ход, защото не се поддал на ухажване от ГЕРБ и останал верен на БСП и затова общинският кмет всячески спъвал работата му. Тодор Атанасов не отрича, че често изслушва жалбите на съселяните си от джипа, но обясни, че работното време на един селски кмет е по 24 часа в денонощие. „През 10 минути паля джипа и обикалям да видя дали работниците по поддръжката си изпълняват задълженията“, твърди двойникът на Ламбо.
От Община Стамболийски обаче са категорични, че санкцията за кмета на Ново село е на партиен принцип. „Кметовете на Йоаким Груево и Триводици са от БСП, а този на Куртово Конаре също не е от ГЕРБ“, коментира Георги Мараджиев. Преди няколко месеца той дори забрани на служителите в общината да използват думите „не знам“ и „не мога“, като разпореждането му дори цъфна на 3 билборда – два в Стамболийски и един в Йоаким Груево.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.