Бизнесменът, подал сигнал срещу кмета Ральо Ралев: Не бях виждал такова поведение

Здраво Ангелов, бизнесменът, подал сигнал срещу кмета на район „Север” в Пловдив Ральо Ралев

„Посредници на кмета ми заявиха исканата сума. Един от тях е Иван Делевски, който беше мисля освободен под гаранция. Изпратих представител на надзорната ми фирма за обекта да види какъв е проблема, защото на мен ми отказваха информация. Една от служителките каза на този представител, че съм щял да спечеля 390 000 евро, което за мен е „абсолютна щуротия, но трябвало да приготвя нещо в замяна”

Това заяви Здраво Ангелов, бизнесменът, подал сигнал срещу кмета на район „Север” в Пловдив Ральо Ралев за искане на подкуп, по Нова ТВ. Ралев беше арестуван на 30-ти май, заедно със свой участник – пловдивски проектант. Кметът беше обвинен, че е поискал 60 000 лв., за даде разрешителното за строеж.

По думите на Ангелов, Делевски му донесъл договор, за какъвто не били говорили никога. В него липсвали основни неща. Сумата 60 000 в този документ била определена като капаро. Тя била точно 20 % от строежа на халето.

„Ще излезнат много подробности и ще видите точно каква е схемата. Единият вариант беше под формата на договор, а другия – да се оставят парите в чейндж бюро. Така се вземат обменени, без да са белязани. Така се изчистват”, каза още бизнесменът.

„Ти ли си най-умният в махалата?” ми каза кметът, когато ме прие за първи път. Не съм виждал такова поведение. Прекъсваше ме през цялото време. Каза, че е безсмислено да съм се консултирал с архитектите, понеже кметството го управлява той. Къде бил той в цялата схема? Облегна се на столчето и отново с няколко жеста ми намекна, че „кметството е негово”", разказа още Ангелов.

Коментари

Задължително поле