Бизнесмен блъсна бус, яви се за акт след 3 дни

Снимка: Архив

Бизнесмен от град Върбица, Шуменско, зад волана на "Лада Нива", блъсна паркиран микробус, който се самозадвижи в центъра на града и спря чак при градското читалище.

Инцидентът станал към 5:20 часа във вторник сутринта и за щастие по това време нямало нито движещи се автомобили, нито пресичащи хора, които да пострадат. След случая нарушителят Ерхан К. напуснал местопроизшествието и там останал само спътникът му. Мъжът самоотвержено обяснил на пристигналите полицаи, че е шофирал той. Тествали го за алкохол с дрегер, но травмите му сочели, че не е бил зад волана. Свидетели също опровергали думите му.

От полицията в Шумен потвърдиха за инцидента, който се разминал само с материални щети и уточниха, че шофьорът, който ги е причинил веднага е търсен в дома му. Не бил открит и му е оставена призовка да се яви в РУ-Велики Преслав. В четвъртък са му съставени актове за напускане на местопроизшествието и за управление на автомобила с несъобразена скорост, казаха от полицията.

Бизнесменът е собственик на фирма за билки. През 2015 г. берачи на див чесън, изкупуван от нея, се преобърнаха с претоварена и неизправна ГАЗ-ка, трима загинаха, а в затвора е шофьорът Осман Шабанов, допуснал инцидента по непредпазливост.

Коментари

Задължително поле