На 22 август 2019 да почерпят

Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Бизнесът против двойно финансиране за ВЕИ

Бизнесът подкрепи браншовите организации против двойното субсидиране на малките ВЕИ. Това се казва в отворено писмо на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

От Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Българската асоциация на металургичната индустрия, Българската минно-геоложка камара и Българската камара на химическата промишленост се обявиха срещу внесеното от депутати предложение да бъдат отменени промените в Закона за енергетиката, с които се спря двойното субсидиране на малките ВЕИ.

Браншовиците напомнят, че след корекцията в преференциалните цени за тези ВЕИ България ще заплати санкция от 5 млн. евро.

Според тях при възстановяване на по-високите преференциални цени ще се увеличи цената на добавката „Задължения към обществото“,  а от там и крайната цена на електроенергията за битови и бизнес потребители. Затова енергоемките индустрии настояват да няма прекомерни субсидии и злоупотреби чрез цена „задължения към обществото“, която е отговорна за милиарди левове непазарни разходи за потребителите в България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Олигарси с джобни НПО-та били против най-малките ВЕИ централи строени в селски райони от хора очевидно нямащи протекции да се защитят. Само в България може с лобистки закон да отменят договори за изкупуване, за да докарат 300 семейства до пълен фалит и психически срив. Надеждата е единствено в конституционният съд, но живота не е филм и доброто рядко възтърждествува.

  2. Браво Кире.Ние искаме да станем спонсори на Лудогорец. Защо не искаш?

  3. Е нали държавата им е предложила тези преференциални цени, изготвила е договорите и си е сложила подписа. Ако не са преференциалните цени, едва ли и един човек щеше да кандидатства по тази измамна програма. Кой луд ще вложи собствени средства 300 хиляди и да печели чисто по 200 лв на месец? Много смешни аргументи имат господата управляващи и са страшно нагли, още малко ще го изкарат че малките производители са измислили крадливата схема 🙂 А горкичките Прокопиев (човека на Плевнелиев) и Бориславова (Бойковица) си правят милионите на месец и им изкупуват енергията на безскрупулно високи цени, а малките производители кучетата ги яли. Гадове, поставихте си ваши хора да взимат парите на Европа, а честните бедни хора ги ограбихте за пореден път.

  4. Малките производители, както и всеки човек или бизнес, имат право да си търсят правата в съда ако са се почувствали ощетени! Каква е работата на едрите индустриалци да се бъркат в решенията на съда? Оставете съда да отсъди според законите и конституцията!!! Но може би на едрите не им изнася да има справедливост, защото тогава ще лъснат техните крупни схеми, които се опитват да прикрият използвайки малките ВЕИ-та за изкупителна жертва…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.