Биячът на Бате Николай отива на съд

Николай Николаев, Бате Николай

На 16.11.2016г. Стоян Боджов от с. Вакарел е предаден на съд за извършен от него на 22.07.2016г. опит за грабеж с употреба на сила, над актьора Николай Николаев в района на жп-гара Вакарел, съобщават от Прокуратурата.

Разследването е установило, че около 22 ч. синът на Николай Николаев – Митко Демирев, пристигнал с влак на гарата, откъдето Николаев следвало го прибере. Докато чакал, Боджов приближил към Демирев, хванал го за ръката и заплашително му поискал телефона. Демирев се отдръпнал и отдалечил. Около 23.30 ч. на гарата пристигнал с лек автомобил и Николай Николаев. В момента, в който паркирал, към него приближил Стоян Боджов, който проврял главата си през отворения прозорец на автомобила и с груб тон заявил: „Не те знам кой си – веднага давай телефон, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“, насочвайки джобен нож към гърлото на Николаев. Последният успял да отклони ръката на Боджов, който обаче му нанесъл силен удар в областта на брадата и съборил Николаев на земята, продължавайки да го удря, рита и влачи по перона. На виковете за помощ се отзовали служители на гарата, които избутали настрани Боджов и сигнализирали за случилото се РУ-МВР-Ихтиман.

С действията си, целящи противозаконно отнемане на вещи, собственост на Николай Николаев, обвиняемият е причинил на пострадалия лека телесна повреда – охлузвания на шията, гръдния кош, кръста и десния лакът, порезна рана на палеца на лявата ръка и счупване на петия пръст на десния крак, причинили му временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Предстои насрочване на съдебно заседание в Районен съд – Ихтиман.

Коментари

Задължително поле