Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Благодарствено писмо от Симеон Сакскобургготски получиха „Търново рънс“ Царят също иска да помогне за ремонта на болницата в Трявна

Благодарствено писмо от Симеон Сакскобургготски получи великотърновската организация „Търново рънс”. Преди повече от месец 60 души от старата столица и Трявна ремонтираха спешно с доброволен труд болница „Царица Йоанна“ в балканското градче, построена със зестрата на Царица Йоанна – майката на цар Симеон II.

„Инициативата Ви да помогнете за спасяването от разруха на единствената у нас детска болница за белодробни заболявания, която бе построена благодарение на моята майка, е повече от похвална и трябва да бъде пример за добро! Радва ме, когато виждам подобни инициативи от млади хора, които не търсят облаги! Предайте моля на всеки един от участниците моята благодарност. Също така, бих се радвал да мога да помогна на тази инициатива. Оставам на Вас да прецените как и да ме информирате”, пише в благодарственото си писмо Цар Симеон II към доброволците.

„След акцията в Трявна, 7 или 8 фирми писаха да помогнат с различни неща. Някои търновски, други от цяла България. Част от помощите вече дойдоха, други ще се задвижат напролет. Със сигурност и ние ще активизираме още повече хора през пролетта. Остава обаче най-важното, тук трябва масова институционална подкрепа. Нашите действия са капка в морето. Болницата е огромен комплекс и съвкупно с прелестната местност дава много възможности било то за медицински туризъм, детски оздравителни лагери и т.н. Но има още безкрайно много работа, но тя не може да бъде свършена от доброволци. А това, че новините са стигнали до Цар Симеон II е чудесно. На пролет ще се свържем с него и ще помислим как и той да се включи към действията ни“, заяви Калин Василев, основател на „Търново рънс“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.