Близо 150 души са загинали при наводнение в Индия

Снимка: Twitter

Най-малко 147 души загинаха в резултат на обилните дъждове и наводнения в индийските щати Керала, Махаращра и Карнатака в Южна Индия, съобщиха спешните служби на страната. По-рано медиите съобщиха за 100 жертви на бедствието.

Според спешните служби, щатът Керала е пострадал най-много от лошото време - най-малко 67 души са загинали тук през последните три дни, а над 160 000 са евакуирани. В някои региони на щата се обявява най-високото ниво на опасност, класовете в образователните институции се отменят. Международно летище Кочин - най-голямото и натоварено въздушно пристанище на Керала - остава затворено.

Общо няколкостотин хиляди души вече са евакуирани от районите, засегнати от наводненията в тези три щата. Според метеорологичния отдел на Индия, гръмотевичните бури в тези региони няма да спрат поне още три дни.

В края на юни мусонните дъждове стигнаха до южните и западните райони на Индия, което доведе до наводнения на редица селища. Според експерти настоящият мусон се е превърнал в един от най-разрушителните за Индия за последните 10 години.

Коментари

Задължително поле