Блокадата в ромския квартал в Ямбол пада

Снимка: БТВ

В 22 часа вечерта пада блокадата на ромската махала в Ямбол, информира БТВ. Решението идва след намалелите положителни проби за коронавирус. Според медици от спешното отделение обаче мярката с отварянето на квартала е прибързана.

16-те дни извънредно положение предизвика безредици и намеса на жандармерията. Загражденията ще паднат, но контролът остава. "Ще има засилено полицейско присъствие, всички, които са под карантина, ще бъдат проверявани", каза Валентин Ревански, кмет на община Ямбол. Според медиците на първа линия свалянето на блокадата е прибързано. "Имам предвид ромското население, което ще бъде пуснато, ние все още имаме положителни проби от там, които приемаме", обясни д-р Нели Влахова, началник на спешно отделение към МБАЛ-Ямбол. А заради заразена медсестра, Спешното отделение в областната многопрофилна болница затвори 24 часа за дезинфекция. Пациентите се насочват към частната болница в града.

"Екипите ни са изложени на голям риск,тъй като постоянно се обличат и събличат и това го правим на двора", заяви д-р Недялка Влахова, началник на Спешно отделение към МБАЛ-Ямбол. От областния щаб призоваха жителите на града да спазват правилата за дистанция и дезинфекция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България