Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Блокадата на Хитрино свърши (обзор)

Първите 100 жители на взривено Хитрино се завърнаха вчера по домовете си. Точно в 14,15 ч колоната от три автобуса с пътуващи влезе в селото, водена от старши комисар Ялчън Расим, шеф на ОД на МВР-Шумен. “Вече съм спокоен, най-страшното мина”, каза полицай номер 1.
“На 11-ия ден усилията на над 800 души дадоха резултат. Вече няма никаква опасност за живота на хората”, каза гл. комисар Николай Николов. И уточни, че въпреки тази сигурност заедно с хората влизат специалисти, които ще замерват нивата на пропилен в домовете.
Първи прага на дома си прекрачи Мустафа Ибрямов, после съседът му Мирчо Божинов. И в двете къщи уредът газанализатор отчете 0,1. Специалисти обясниха, че нивото трябва да е над 1,4 единици, за да има нещо обезпокоително.
Пенсионерката Събка Димитрова едва успя да отключи от вълнение. Канеше специалистите да проверяват във всички кътчета на двуетажната къща, но призна, че няма да спи в дома си.

На другия полюс беше 76-годишният бай Слави: “Оставам си у дома.” Нури Мехмед с две торби багаж също отсече, че остава.
Всички хора влязоха по списък, след което на всеки се пускаше тока. Днес въвеждането ще продължи.

Междувременно в Шумен пристигнаха представители на Камарата на строителите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране от София и Шумен, и представители на 10 строителни фирми, които ще изградят безвъзмездно 11 къщи в Хитрино.

 

Главен комисар Николай Николов: Вероятно запалването е тръгнало от печка

Вероятно печка в една от къщите е източникът на запалване на пропилена в Хитрино. Това потвърди пред „Труд“ шефът на пожарната главен комисар Николай Николов.

„Това е според предварителната справка на нашите експерти. Обследвано е цялото село, но най-вероятно оттам тръгват нещата. Затова прокуратурата разпореди и от това място да се вземат веществени доказателства“, посочи той.

Жителите на Хитрино обаче са съгласни, че високата скорост е довела до дерайлирането. Не вярват печка в една къща близо до катастрофата да е причина за възпламеняването, защото през зимата в Хитрино почти във всяка къща бумти такава.

Повече са склонни да винят машинистите за рязкото спиране на вагоните.

Наблизо е била и фурната, но хората не се съмняват тя да е причина за запалването на изтеклия пропан. „Тя е била приключила с приготвянето на хляба. И е на електричество, не е на газ“, разказват запознати.

Междувременно всички цистерни бяха извозени в кариерата в село Каменяк.

 

Транспортният министър Ивайло Московски: Кука от теглич пробила цистерната

Кука от теглич е пробила цистерната на гарата в Хитрино, съобщи транспортният министър Ивайло Московски на съвместно заседание на вътрешната и транспортната комисия в парламента.

Композицията е минала през първата стрелка с 80 км/ч вместо с 40, но екстремно спиране на влака не е имало.
Първите пет цистерни и локомотивът минават през стрелката. След това започва дерайлирането. Куката на деветия вагон пробива десетата цистерна и така започва изтичането на опасния товар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете