БНБ пуска златна монета „Св. св. Петър и Павел“

Продават я за 1757 лв.

Дават на всеки купувач по една

От понеделник, 24 юни, Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Св. св. Петър и Павел“ от серията „Българска иконография“, обявиха от Централната банка.

Цената на монетата при пускане в обращение е 1757 лв. Тя е изработена от злато, има тегло от 8,64 грама и диаметър 24 мм. Тиражът на монетата е 4000 бройки. Номиналът на монетата е 100 лв., а на тръба й са изобразени канонични образи на св. Петър и св. Павел, държащи медальон с образа на Иисус Христос, като над тях на два реда има надпис „Св. св. Петър и Павел“.
Монетата ще бъде продавана в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ №1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент ще може да купи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали купува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За купуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представянето на нотариално заверено изрично пълномощно за купуването на конкретната възпоменателна монета. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, купи монета от касите на БНБ, то той няма право да купи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети не се продават на хора, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 24 юни 2024 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на „Инвестбанк“, „Първа инвестиционна банка“, „Тексим Банк“, „Токуда Банк“ и „Централна кооперативна банка“ за продажба в техните офиси и клонове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси