Божкови и Софиянски се сродиха преди седем години

Ива и Антон.

Ива и Антон родиха две деца, трето засега не се предвижда

Съпругата отиде в Специализирания съд, за да подкрепи мъжа си

Синът на Васил Божков - Антон, който бе задържан за 72 часа и обвинен за пране на пари в ръководената от баща му организирана престъпна група, излезе на свобода срещу 1 милион лева гаранция, която трябва да бъде внесена в рамките на 10 дни. Специализираният наказателен съд реши, че няма опасност младежът да се укрие, въпреки твърденията на прокурор Николай Димитров, че Божков-младши си е извадил експресен международен паспорт. Да подкрепи съпруга си в съдебната зала присъстваше Ива Софиянска-Божкова, която отказа коментар на този етап. Като телевизионен човек водещата рубрика в Нова телевизия знае какъв отзвук може да получи всяка изречена от нея дума.

Двамата - Ива и Антон - се познават от много години, от времето, когато той, завършил икономика в Кеймбридж, работи в Лондон и трупа опит да поеме бизнеса на баща си. Ива е студентка в НАТФИЗ и известна купонджийка, чийто коронен номер бил да скочи върху маса в заведение и да извърти кючек, твърдят клюкарски сайтове. Запознават се покрай голямата й сестра Елена - присъствали на някакъв курбан, където бил и Антон. Ива и новият й приятел започват да се виждат все по-често и така пламват чувствата им. Имат противоположни характери, признава тя. Божков-младши я впечатлява с много качества, между които и това да я приземява, да й помага и да я съветва, докато тя е „много по-контактна, по-дива“. Карали се само за футбол, понеже тя била заклета левскарка, а той - от ЦСКА...

Ива прекъсва следването си в София, за да учи журналистика в Лондон. Там двамата свиват общо гнездо в центъра на града, а в началото на април 2013 г. на ръката й блесва годежен пръстен за 15 хиляди евро. Междувременно се пуска слух, че милиардерският син е зарязал щерката на Стефан Софиянски и се е увлякъл по Николета Лозанова, а изоставената се е върнала в София в депресия, за да установи, че вече не са u останали приятели. Но в края на краищата любовта побеждава...

На 1 юни 2013 г. Ива и Антон вдигат сватба при драконовски мерки за сигурност. По желание на младоженците присъстват само близки роднини и приятели, но и така броят им достига 300. Трийсет бодигарда блокират целия първи етаж на столичния хотел „Шератон“ и не допускат никой без специална покана, още по-малко журналисти. Тъй като почти няма и снимки, се пускат най-различни слухове за присъствието на много герои на прехода, за роклята на булката от дантела в кремав цвят, която била произведение на световния дизайнер Ели Сааб, и за задаващата се рожба на младото семейство. Кума е сестрата на Ива - Елена, кум - Филип, най-добрият приятел на Антон, с когото се познават от деца и са учили заедно в Лондон. Бащата на Антон - Васил Божков, обаче не е забелязан на сватбата. Стефан Софиянски казва по повод на сватбата, че Ива и Антон имат връзка отдавна и те я приемат. „Познавам Антон и го харесвам. Той е млад, амбициозен, високообразован човек. Радва ни, че са решили да живеят и да работят в България“, казва бащата на булката. Той отрича да знае дали дъщеря му е бременна, защото като единствен мъж в къща с четири жени последен научавал нещата.

Същата есен се ражда дъщеричка на новото семейство, която кръщават Мая - на майката на Антон. Две години по-късно на бял свят се появява и син, кръстен на дядо си Васил. През 2018 г. Ива споделя, че не се е отказала от идеята да роди още наследници на съпруга си. „Acтрoлoзитe прeдвeщaвaт, чe щe e хубaвa гoдинa зa cъздaвaнe нa дeцa. Трябвa дa cи пoмиcля дaли дa нe ce възпoлзвaмe“, пoшeгувaлa ce тв вoдeщaтa прeд cвoи приятeлки. Тя заговорила за трето дете, още откакто отбила Васил от кърмене. Съпругът й нямал нищо против и дори много й помагал в грижите за малките.

Нищо чудно, че Ива иска още деца, макар в момента идеята да не стои на дневен ред покрай тревогите на семейството. Тя самата е отраснала в многодетна и задружна фамилия, докато Антон е единствен наследник. Алиса и бившият кмет на София и експремиер Стефан Софиянски са щастливи родители на три дъщери. Заедно ходят на тенис и на ски.

Лятото изкарват в къщата си в добричкото село Поручик Чунчево. Пламенни фенове са на примата на българската естрада Лили Иванова и специално дамската част от семейството не пропуска неин концерт. Свидетели са ги виждали как преживяват, пеят и плачат от първия ред на залата. Неслучайно Лили пя на сватбата на Ива в „Шератон“, въпреки че се знае, че по принцип не приема покани да весели гостите на сватби.

Елена, най-голямата дъщеря на Софиянски, сключва брак след сестра си Ива със собственик на няколко заведения край морето, но пък има син Стефан от предишна връзка. Сега е успешна бизнесдама. През 2014 г. получава приз за инвестиция от над 7 млн. лв. в завода в Лясковец. Голяма трагедия сполетява Елена и съпруга й Лъчезар Йорданов, когато в края на 2015 г. загубват 5-месечния си син Камен, починал от мозъчен аневризъм. След трагедията Стефан Софиянски признава в откровено интервю, че този момент е бил най-трудният за него и неговото семейство. През 2016 г. на Елена и Лъчезар се ражда още едно дете, което наричат Антон.

Димана е най-малката, галеницата на фамилия Софиянски, родена през 1994 г. Тя не е толкова популярна като каките си, защото от години живее в Берлин. Любимият й Паоло е италианец, занимаващ се с моден дизайн, и повече пребивава в Милано, но двамата често идват в България по празници.

Самата Алиса Софиянска, известна с чувството си за хумор и любовта към екстремните спортове, е казвала в телевизионно интервю, че иска да има 9 внучета от трите си дъщери. И че самата тя е трябвало да роди още деца... През 2004 г. нейният съпруг, тогава кмет на София, е разследван по четири сделки на Столична община и са заведени три дела срещу него - за продажбата на Халите, на терена, където днес е построен Милениум центърът и на бившата Градска библиотека на ул. „Гурко“ 1. Семейството преживява тежки моменти, но Софиянски е оправдан и по трите дела съответно през 2006, 2007 и 2008 г. Очевидно фамилията сега отново е под тревога заради обвиненията срещу съпруга и свекъра на Ива. И пак ще има среща с Темида...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения