Шефът на „Компютърни престъпления” Явор Колев поиска регистър на педофилите

Еди Рама: Без албанците няма Македония

Ден за размисъл в Русия: Какви са шансовете на кандидатите за президент (в проценти)

Отнеха родителските права на Азис Фолкпевецът трябва да плаща месечна издръжка от 1000 лева

Самолет се разби в къща във Филипините, десет души загинаха

Над 80 трабанта дефилираха в Търново (СНИМКИ)

Тръмп след уволнението на бившия зам.-директор на ФБР: Днес е голям ден за демокрацията

Потомците на баба Тонка не знаят български Героинята, родила 11 деца, дочакала да прегърне само една внучка

Близо 200 души протестираха пред НС срещу джендър идеологията

Гръцкият външен министър е получил писмо с куршум заради “македонския въпрос”

Появи се трейлър на филма “Хари и Меган: Кралски романс”

Заради строеж на мост на магистрала „Струма” спира движението край Сандански

Мария се снима гола – на части Гери Дончева, Николета Лозанова, Дебора и Рут Колева също показват плът

Президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли е обвинен в сексуални посегателства

Русия закрива британското генерално консулство в Санкт Петербург

Бойко Борисов: ГЕРБ ще изработи нов Закон за детето и семейството, заедно с НПО

Снимки ГЕРБ

ГЕРБ ще изработи нов Закон за детето и семейството, заедно с неправителствения сектор. Целта е да осигурим качествена закрила на децата и сигурност на семействата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който проведе работна среща с представители на неправителствени организации от социалния сектор. На срещата присъстваха бившият социален министър Зорница Русинова, вицепремиерът в кабинета “Борисов 2” Томислав Дончев, зам.-кметът на София Албена Атанасова и представители на социалния екип в правителството на Бойко Борисов, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна пред присъстващите, че приоритет за ГЕРБ е образованието. Той подчерта, че е изключително важно всяко българско дете да посещава училище и да се образова, за да получава реална квалификация. Бойко Борисов бе категоричен, че без знания и умения децата се превръщат в безработни възрастни, или стават криминално проявени. “ГЕРБ ще инвестира в образователната система. Ще увеличим двойно заплатите на учителите, за да мотивираме младите специалисти и да създадем конкурентоспособна среда в сектора. Бизнесът се нужда от квалифицирана работна ръка. За родителите, които проявяват безотговорно отношение към обучението на децата си, предвиждаме редица санкции, свързани със социалните помощи. Ще използваме и принуда в краен случай, защото образованието е национален приоритет”, коментира още бившият министър-председател.

Бойко Борисов обясни, че програмата за управление на ГЕРБ предвижда редица мерки за справяне с агресията сред децата и за борба с наркотиците. “Заложили сме провеждането на тестове за наркотици в училищата, след съгласие на родител. Ще отделим над 130 милиона лева от държавния бюджет, за да изградим физкултурни салони във всички училища в страната, защото вярваме, че спортът е най-добрата мярка срещу насилието. Искаме Вашата подкрепа, за да се справим с проблема с фалшивите инвалидни пенсии и фалшивите болнични. Ще разширим взаимодействието между централната и местна власт, за да осигурим по-осезаем контрол върху сигурността на децата и семействата”, каза лидерът на ГЕРБ.

Представителите на НПО сектора изразиха готовност за предоставянето от тяхна стран на експертна помощ и опит за цялостна реформа на социалния сектор. Неправителствените организации приветстваха ангажимента, който поема ГЕРБ, за изготвяне на нов Закон за детето и семейството и посочиха, че имат желание да участват в изготвянето му. “Искаме да разработим заедно законопроекта и да работим за реформата в социалната система”, казаха те. Обсъдени бяха още въпроси, свързани с повишаването на статуса на социалния работник, както и цялостна реформа на структурата на Министерството на труда и социалната политика.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.