Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Хаджи Димитър“, три жени и дете са в „Пирогов“ Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Гей билбордове слагат и в София (всичко по темата) Скандалните фотоси били част от информационна кампания

Задигнаха багер на музикант

Шефът на бюро „Зелена карта“ подаде оставка

Джон Болтън: Не виждам условия в обозримо бъдеще за среща между Тръмп и Путин

Бойко Борисов: ГЕРБ ще изработи нов Закон за детето и семейството, заедно с НПО

Снимки ГЕРБ

ГЕРБ ще изработи нов Закон за детето и семейството, заедно с неправителствения сектор. Целта е да осигурим качествена закрила на децата и сигурност на семействата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който проведе работна среща с представители на неправителствени организации от социалния сектор. На срещата присъстваха бившият социален министър Зорница Русинова, вицепремиерът в кабинета “Борисов 2” Томислав Дончев, зам.-кметът на София Албена Атанасова и представители на социалния екип в правителството на Бойко Борисов, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна пред присъстващите, че приоритет за ГЕРБ е образованието. Той подчерта, че е изключително важно всяко българско дете да посещава училище и да се образова, за да получава реална квалификация. Бойко Борисов бе категоричен, че без знания и умения децата се превръщат в безработни възрастни, или стават криминално проявени. “ГЕРБ ще инвестира в образователната система. Ще увеличим двойно заплатите на учителите, за да мотивираме младите специалисти и да създадем конкурентоспособна среда в сектора. Бизнесът се нужда от квалифицирана работна ръка. За родителите, които проявяват безотговорно отношение към обучението на децата си, предвиждаме редица санкции, свързани със социалните помощи. Ще използваме и принуда в краен случай, защото образованието е национален приоритет”, коментира още бившият министър-председател.

Бойко Борисов обясни, че програмата за управление на ГЕРБ предвижда редица мерки за справяне с агресията сред децата и за борба с наркотиците. “Заложили сме провеждането на тестове за наркотици в училищата, след съгласие на родител. Ще отделим над 130 милиона лева от държавния бюджет, за да изградим физкултурни салони във всички училища в страната, защото вярваме, че спортът е най-добрата мярка срещу насилието. Искаме Вашата подкрепа, за да се справим с проблема с фалшивите инвалидни пенсии и фалшивите болнични. Ще разширим взаимодействието между централната и местна власт, за да осигурим по-осезаем контрол върху сигурността на децата и семействата”, каза лидерът на ГЕРБ.

Представителите на НПО сектора изразиха готовност за предоставянето от тяхна стран на експертна помощ и опит за цялостна реформа на социалния сектор. Неправителствените организации приветстваха ангажимента, който поема ГЕРБ, за изготвяне на нов Закон за детето и семейството и посочиха, че имат желание да участват в изготвянето му. “Искаме да разработим заедно законопроекта и да работим за реформата в социалната система”, казаха те. Обсъдени бяха още въпроси, свързани с повишаването на статуса на социалния работник, както и цялостна реформа на структурата на Министерството на труда и социалната политика.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.