Бойко Борисов към Нинова: Когато лепите етикети, се съобразете с истината

Снимка: Пламен Стоименов

Днес кметът на БСП от Перник беше при мен и му отпуснахме 2 млн. и 700 хил. лв. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова във връзка с режима с водата.

Премиерът посочи, че сушата в цялата страна е безспорна. Министър-председателят заяви, че в Плевен и Ловеч са си въвели режим на водата и са си спечелили изборите. "В Перник се направиха на хитри и загубиха изборите. Ние по същия начин помагаме и на тях", допълни още той.

"Когато лепите етикети, се съобразете с истината", призова министър-председателят. Във връзка с болничните, министър-председателят каза, че на коалиционен съвет си обсъждат всякакви проблеми. "Защо лъжете хората, че ще ще се внася или е внесено. Говорите като постфактум. Това не е истина. Няма такова внесено предложение и няма да има", припомни премиерът.

За разлика от Корнелия Нинова два пъти съм си давал оставката, а тя излъга 1 млн. души, че ще си я подаде, каза Бойко Борисов в дуплика на Корнелия Нинова от парламентарната трибун.

"Разбира се, че имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от вас два пъти съм си давал оставката и съм напускал управлението. Два пъти, а вие излъгахте този 1 млн., че ще си я подадете. След една седмица казахте: "Няма да си я дам". Има една хубава поговорка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва. Думата оставка от ваша страна, когато употребявате, винаги трябва да се сещате за това, което направихте вие", коментира премиерът по повод думите на Нинова, че той не може да й оспорва правото да му иска оставка.

Борисов се върна отново на обвиненията на Корнелия Нинова за пътуването му на конгреса в ЕНП. "На конгреса отидох, гласувах в рамките на 10 минути сутринта и веднага си тръгнах. Не знам кое ви е нервирало за участието. Може би за това, че Мария Габриел я избраха с най-много гласове от всички. Съжалявам. Винаги съм се отнасял с голямо уважение към вас, но да, сега този кмет на Перник дойде и постави проблемите и не само той. Това, че е от БСП за мен няма никакво значение. Нека е ваш успех, важно е да е успех за перничани. Старата кметица не можеше да си прокара проектите, защото не можеше да ги защитава", допълни още Борисов.

Министър-председателят коментира и темата за Шенген и отчете, че България е единствената държава, която се справя с мигрантския поток. Премиерът заяви, че за това сме модел.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България