Бойко Борисов на семинар на ГЕРБ в Стара Загора: Предсрочни парламентарни избори няма да има

Мораториумът за строеж на АЕЦ “Белене” ще падне скоро

Поредната фалшива новина е, че след като приключи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз правителството ще подаде оставка. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, проведена на Старозагорските бани.

“Чакал съм да мине председателството и да подадем оставка. Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Доходите растат, безработицата е на най-ниските си нива. В парламента обаче има толкова много злоба и жлъч. Аз не знам вие (б.а.- обръща се към депутатите от ГЕРБ ), как ще оцелеете физически. Направиха всичко възможно да провалят председателството на България на Съвета на Европейския съюз, не можаха. Яд ги е. Пази Боже, при мисълта, че ще дойдат такива да управляват, ще държим здраво докрай” – заяви Бойко Борисов.

“Всеки един от нашите коалиционни партньори разбира важността от изкарването на четиригодишния мандат. Предсрочни избори не стоят на дневен ред” – каза и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Получихме много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, предлага да се видим в скоро време на тема Западни Балкани, каза още Бойко Борисов. “В момента България подготвя следядреното споразумение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам защо така решиха САЩ (за Иран – б.р.)– тяхна работа е. Но ситуацията в Близкия Изток също никак не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще направим необходимото, няколко стъпки сме подготвили, но чакаме да минат всички по надлежния ред. И за подобряването на отношенията с Русия имаме от президента на САЩ Доналд Тръмп много топло, мило писмо за това колко много разчита на нас и за “Алианса”, и за региона, и за Балканите”, бяха думите на Борисов.

Премиерът посочи какво е предприето от българската държава срещу рестриктивните мерки, заложени в законодателния пакет “Мобилност” на Европейската комисия, които ще доведат до фалити на превозваческите фирми. Бойко Борисов е поставил проблема пред френския президент Макрон и очаква неговото предложение в телефонен разговор. В началото на седмицата на посещение при министър-председателя ще бъде еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, с която ще проведат среща с транспортния бранш. Искам да съм оптимист, но много трудно ще успеем. Лобито е много голямо. Най-големите държави подкрепят законодателния пакет “Мобилност”, каза още Борисов

Той подчерта, че се търсят други енергийни източници, защото рано или късно въглищата в комплекса “Марица изток” ще се превърнат в проблем за Европа. В тази връзка съобщи за сериозен интерес от страна на Китай към АЕЦ “Белене”. Първо обаче трябва да падне мораториумът за строеж и правителството да получи мандат за преговори с инвеститор.

По отношение на протеста на медицинските сестри Бойко Борисов заяви, че правителството няма връзка със заплатите им, защото средствата се предоставят на здравното министерство, а оттам– на болниците. Той добави, че ръководителите на болниците трябва да направят справедливо разпределение на възнагражденията.

Коментари

Задължително поле