“Бока“ даде 18 дни на Де Роси преди дебюта

Даниеле Де Роси ще трябва да чака до средата на август за дебют с фланелката на „Бока Хуниорс“. Халфът изгледа от резервната скамейка нулевото равенство с „Уракан“ от първенството на Аржентина, въпреки че изобщо не бе в групата. Опитният футболист пристигна в тима от Буенос Айрес в петък, когато бе представен официално след 18 години в „Рома“.

„Все още го изпробваме – призна след двубоя наставникът Густаво Алфаро. - Намира се в изпитателен срок. Той показа голямо желание, но искаме да бъдем наясно с физическото му състояние. Разговарях с него и се разбрахме дебютът му да е след 18 дни в мача срещу „Алмагро“ за Купата на Аржентина.“

А Де Роси получи ценен съвет от Диего Симеоне, наставникът на „Атлетико“ (Мадрид). Аржентинският специалист предупреди новото попълнение на „Бока“, че първите му стъпки в Буенос Айрес може да бъдат трудни, позовавайки се на собствения си опит. Подобно на италианеца, и Симеоне завърши кариерата си в Аржентина след 16 сезона в Европа.

„Няма да бъде лесно на Де Роси – коментира бившият играч на „Интер“, “Лацио“ и „Атлетико“. - Той идва от Италия, където много се залага на тактиката. Празните пространства са редуцирани, тъй като линиите на отборите са близо една до друга. Същото се случи с мен, когато се завърнах от Испания. Имаше много пространства и за това ми беше странно.“

И докато Де Роси се климатириза в новия шампионат, феновете вече са луди по него. Един от тях дори кръсти новородено теленце на името на световния шампион с Италия.

Коментари

Задължително поле