Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Хибридно гласуване предлага ГЕРБ

Харви Уайнстийн е признат за виновен за сексуално посегателство Грозят го до 25 години затвор

Борислав Игнатов – Десният кандидат

“В София има три типа хора – гости на столицата, софиянци с избирателни права и половината от тях, които са отвратени и не гласуват”. Това заявява архитект Борислав Игнатов, който е кандидатът за кмет на София на обединението “Демократична България” (ДСБ, “Да, България” и “Зелено движение”). Той се обръща към негласуващите предимно – да подкрепят него и политическата сила, която го е издигнала.

Архитект Игнатов не е сред лицата от телевизора, но името му не е съвсем неизвестно на публиката. То нашумя неотдавна с идеята да монтира националния герб върху Паметника на Съветската армия в центъра на София или да го закрие с буйна зеленина. В публичен план тази изява ускори старта на кариерата му в градската десница, тъй като антикомунизмът е нейната основна хранителна среда.

Инак стройният и лицеприятен мъж е роден през 1972 г. в морската ни столица Варна. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София. После е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 години насам.

Негови колеги потвърждават, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва. Самият той разказва, че по време на пребиваването си там е опознал проблемите на големите градове в различните краища на света и се е запознал с добрите практики в преодоляването им.

“Най-голямата лъжа е – казва архитект Игнатов – че добрите практики не могат да бъдат прилагани от властите в България, защото ние сме българи, а не германци”.

Десният кандидат за кмет на София изглежда вярва, че има шанс да се яви на балотаж. Оптимизмът му не е без основание – социологически изследвания показват, че 56% от столичани искат нов кмет и промяна. Той видимо се доверява на Христо Иванов (бившия правосъден министър от кабинета “Борисов-2”, а сега лидер на “Да, България”), който заявява, че архитектът от Варна е добра алтернатива и на Йорданка Фандъкова, която управлява столицата 10 години и на Мая Манолова, която набра рейтинг като омбудсман, но няма как да се дистанцира от БСП, за да се хареса на синия електорат.

Какво ще направи архитект Игнатов за София, ако й стане градоначалник? Той нахвърля плановете си на среща с избиратели до езерото “Ариана”.

Според него най-належаща за София е промяната относно лошата инфраструктура с дупките по улиците, презастрояването, мръсния въздух, нередовния транспорт и липсата на паркинги. По думите му първите три не търпят отлагане.

Игнатов е убеден, че проблемите на София са в тясна зависимост един от друг. “Представете си – казва той – жена в инвалидна количка, която иска да се разходи в Борисовата градина. Живее от другата страна на Цариградско шосе, но асансьорът на подлеза не работи. Настилката на тротоарите е трагична. Подлезът на Орлов мост позволява от едната страна да слезе количка, но от другата заради ремонта на метрото няма как да се качи. Това налага съпругът й да я кара с кола на 400-500 метра от дома. Така той допринася за замърсяването на София с газове.”

 

Борец срещу мръсния въздух

Програмата на десния кандидат-кмет е озаглавена “София – зелена и чиста”. Основният й акцент е върху мръсния въздух. „Въздухът на Орлов мост е не само най-мръсния в София – казва архитектът – но и най-мръсния в България и най-мръсния в европейска столица въобще. Това е нетърпимо, вредно и убийствено”. По думите му отровният въздух е резултат от дълго бездействие и той още първия си ден на кмет евентуално щял да почне борбата с него. Щях да я води в “две направления – намаляване емисиите от вредни газове и увеличаване производството на кислород за пречистване на това, което дишаме.”

 

За него

Кампанията му тръгна лошо

Кампанията на арх. Игнатов тръгна лошо. Но колкото и разконцентрирано да беше това начало… поне се говореше за него и някои хора дори научиха името му. Сега стана още по-лошо. Борислав Игнатов напълно изчезна от играта. Всеки пише, снима и говори за битката между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Не го ли гледахте сто пъти този филм? Не го ли играхте сто пъти този мач? Ако загуби учителката по руски, щели да дойдат комунистите. 🙂 Колко пъти да ви удари същата мотика? Колко?

Ако в щаба на “Демократична България” са неопитни, защо се връзват един куп стари пушки във Фейсбук? И те започнаха само за другата битка да пишат и да плюят Мая. Ами така помагате да бъде изолиран Борислав Игнатов.

Константин Мишев, журналист

 

Не е избор на обещания

Този избор не е избор на обещания, а избор между политики и капацитет за тяхното изпълнение. На тези избори столичани ще търсят политическа алтернатива.

Българската държавност днес е е болна и ние трябва да започнем лечението й днес и от тук. През последните години СОС е превърнат в тържище за сделки и “Демократична България” иска да го изкара от това състояние.

Христо Иванов, “Да България”

 

Има желание за промяна

Столицата е едно прекрасно място, което заслужава да има своите добри управници. Едно място, което през последните 10-15 години се вижда, че отстъпва по важните критерии за качество на живот. Зелените политики не се изпълняват, но те не се и разбират от сегашните управляващи. С издигането на кандидатурата на арх. Борислав Игнатов сме уверени, че в него има качествата, експертизата и желанието за промяна, които да създадат по-добро място за живот за почти една четвърт от българите, които са избрали да останат в страната си.

Борислав Сандов, съпредседател на ПП “Зелено движение”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.